Kavos skoniai – žmonės atranda rūšinę kavą (+receptai)

Paverskite kavą sveikatai naudingu gėrimu!

Skamba keistai? Taip, jūs galite savo rytinį kavos puodelį paversti naudingesniu sveikatai gėrimu, pridedant į jį naudingų maistinių medžiagų!

1. Kava su kolagenu.

Žinome, jog kolagenas - itin svarbus plaukams, nagams, imuninei sistemai, judėjimo funkcijai.

Taip pat kolageno vartojimas yra lengvas būdas įtraukti daugiau baltymų į savo maisto racioną. Išbandykite šį pasaulinių garsenybių pamėgtą būdą į kavą įmaišyti kolageno miltelių.

Kolagenas yra bekvapė ir beskonė medžiagą, todėl jos kavoje tikrai nepajausite.

2. Cinamonas.

Cinamonas - gana dažnas ir įprastas priedas kavoje. Šis prieskonis kavai ne tik suteiks "šiltumo" skonį, tačiau taip pat prisotins kavos puodelį antioksidantais.

Tai padės sumažinti gliukozės kiekį kraujyje, gerins smegenų veiklą ir virškinimą.

3. Kava su sviestu.

Taip, perskaitėte teisingai! Pasaulyje itin sparčiai populiarėja būdas kavą gerti su sviestu.

Sviestas praturtina kavą sveikosiomis omega-3 riebalų rūgštimis, antioksidantais, palaiko energijos lygį bei mažina nuovargio simptomus. Rekomenduojama naudoti išpopuliarėjusį ghee sviestą.

4. Adaptogenai.

Nors adaptogenai naudojami jau 3000 metų, tik nesenai jie buvo pradėti naudoti kaip super-maistas, kurių lengvai galite rasti ir Lietuvoje.

Adaptogenų rūšių - itin daug, tačiau rekomenduojama naudoti reishi grybus, kurie padės nurimti ir geriau išsimiegoti, chaga - gerins imuninę sistemą, "lion's mane" grybo ekstraktas - padės susikaupti.

Taip pat galite naudoti vis sparčiau populiarėjantį papildą ašvagandą, kuri turi balansuojančių bei antibakterinių savybių. Tačiau prieš vartojimą nepamirškite pasitarti su gydytoju.

5. Kakava.

Turbūt gana nesunku įtikinti įtraukti daugiau šokolado skonio į dietą

. Tačiau kakava kavai suteiks dar daugiau antioksidantinių savybių, mažins uždegimines reakcijas bei gerins smegenų veiklą.

6. Ciberžolė.

Šis tūkstantmečius skaičiuojantis prieskonis žinomas dėl itin naudingų sveikatai savybių. Rekomenduojama išbandyti kavą su ciberžole, kuri suteiks kavai itin galingo antioksidanto kurkumino.

Taip pat galite išbandyti ciberžolės latte kavą, kurią lengvai pasigaminsite su pienu bei ciberžolės milteliais.

7. Kardamonas.

Šis prieskonis turi panašias į cinamono savybes - gerins virškinimą, suteiks antioksidantų, tačiau tuo pačiu suteiks kavai mėtinį skonį.

8. Medus.

Medus kupinas vitaminų bei antioksidantų, gali gelbėti kovojant su sezoninėmis alergijomis.

9. Vanilės ekstraktas.

Vanilė kavoje - gana įprastas derinys. Tačiau pasirinkite ne vanilės skonio sirupą, o natūralios vanilės ekstraktą, kuris kavai suteiks priešuždegiminių savybių, antioksidantų, magnio bei kalio.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder