Populiarios daržovės vartojimas gali būti žalingas: mitybos specialistai įvardijo kontraindikacijas

(1)

Pomidorų vartojimas gali padidinti skrandžio opų atsiradimo riziką.

Pomidorų vartojimas gali būti kenksmingas. Tai rodo JAV Nacionalinio diabeto, virškinimo ir inkstų ligų instituto atliktas tyrimas, kurio rezultatus skelbia „HealthDigest“.

Mitybos specialistai atkreipia dėmesį, kad net 6 proc. amerikiečių kenčia nuo skrandžio opų arba pepsinių opų.

Vis dėlto kai kuriems žmonėms skrandžio opas gali lydėti nemalonūs virškinamojo trakto simptomai, o tam tikri maisto produktai gali tik pabloginti padėtį - ypač pomidorai.

„Rūgščių kaupimasis virškinimo trakte prisideda prie pepsinių opų išsivystymo.

Maisto produktai, kuriuose yra didelė rūgšties koncentracija, dar labiau prisideda prie šio rūgšties kaupimosi, o pomidorai yra vienas iš tokių maisto produktų", - sako ekspertai.

Jie taip pat įspėja, kad pomidorų valgymas gali padidinti riziką susirgti pepsinėmis opomis, tačiau jie gali veikti ir prieš tuos iš mūsų, kurie jau serga šia liga.

„Jei pomidorai reguliariai sukelia jums skrandžio problemų, išbraukite juos iš savo raciono.

Yra maisto produktų, kurie, kaip žinoma, yra naudingi skrandžio opomis sergantiems žmonėms.

Tai maisto produktai, kuriuose yra probiotikų, pavyzdžiui, tempeh, kimchi arba jogurtas.

Skirtingai nei pomidorai, raudonosios paprikos yra dar vienas puikus pasirinkimas, nes jos gali turėti apsauginių savybių nuo skrandžio opų", - teigė mokslininkai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder