Kai kalbame apie uždegimo mažinimą, yra prieskonių, kurie kaip tik tai ir daro. Tas prieskonis yra ciberžolė.
Galbūt nuolat girdite terminą „uždegimas“, bet ką jis iš tikrųjų reiškia sveikatai?
Kas yra uždegimas?
„Imuninė sistema inicijuoja uždegiminį atsaką, surinkdama imunines ląsteles pažeistoje vietoje, kad ją išgydytų arba kovotų su infekcija, - sako mitybos terapeutė Shannon Costello, rašo „Eatingwell“.
Lėtinis arba ilgalaikis uždegimas gali pakenkti, sukelti širdies ir kraujagyslių ligas, medžiagų apykaitos sutrikimus, sąnarių ligas ir kt., pridūrė Costello.
Todėl norint išlikti sveikiems labai svarbu suprasti ir valdyti uždegimą.
Yra keletas būdų, kaip tai padaryti, įskaitant priešuždegiminių maisto produktų, pavyzdžiui, prieskonių, vartojimą.
Priešuždegiminės ciberžolės savybės
Jei norite sumažinti uždegimą, rinkitės vieną prieskonį - ciberžolę.
Jos sudėtyje yra junginio, vadinamo kurkuminu, kuris lemia priešuždegimines ir antioksidacines savybes.
Nors tikrieji mechanizmai gali būti gana sudėtingi, Costello aiškina, kad yra tyrimų, kurie rodo, jog kurkuminas tiesiogiai veikia kaip sveikų ląstelių apsauga uždegiminio atsako metu.
Yra stiprus ryšys tarp kurkumino ir mažesnio uždegimo.
Tyrime paaiškinta, kad kurkuminas veikia kelis uždegiminius kelius ir gali būti naudingas gydant uždegimines ligas, pavyzdžiui, artritą ir psoriazę.
Kurkumino kiekis, kurio reikia reikšmingai paveikti uždegiminę būklę, yra per didelis, kad jį būtų galima gauti iš maisto.
Tyrimas rodo, kad veiksmingiausias gydymo būdas gali būti papildų vartojimas.
Tačiau ciberžolės pridėjimas į maistą yra vienas iš galimų žingsnių, kuriuos galite žengti, kad sumažintumėte uždegiminę naštą savo organizmui.
Jei sergate liga, kurios simptomų išsivystymui ar sunkumui įtakos turi uždegimas, galite pastebėti, kad ciberžolės dėjimas į maistą, kaip bendros priešuždegiminės dietos dalis, gali turėti įtakos.
Tačiau svarbu laikytis bet kokio esamo gydymo plano; ciberžolė nėra vaistų pakaitalas.
Rašyti komentarą