Rabarbarų nauda sveikatai: kuo ši unikali daržovė gali jus nustebinti

Rabarbarai daugeliui išlieka paslaptis ir ne veltui. Ši daržovė yra unikali dėl savo nepakartojamų savybių.

Augalas turi ilgus, mėsingus stiebus, kurie yra ryškiai rožinės arba raudonos spalvos, ir didelius, tamsiai žalius lapus.

Rabarbarų stiebai yra valgomi ir pasižymi rūgščiu, rūgščiu skoniu, kuris puikiai dera su saldžiais patiekalais.

Šioje unikalioje daržovėje yra vitamino K, skaidulų ir antioksidantų, kurie palaiko kaulų, virškinamojo trakto ir širdies sveikatą.

Palengvina vidurių užkietėjimą

Daržovių stiebai yra geras skaidulinių medžiagų šaltinis, kurios yra pagrindinė maistinė medžiaga vidurių užkietėjimo profilaktikai ir gydymui.

Skaidulos įtraukia vandenį ir daro išmatas tankesnes, todėl jos greičiau pasišalina iš organizmo ir palengvina tuštinimąsi.

Būtinai gerkite pakankamai vandens, nes taip skaidulos geriau pasisavinamos.

Tyrimai parodė, kad rabarbarų sudėtyje yra daug cheminio komponento antrachinono, kuris pasižymi vidurius laisvinančiu poveikiu ir skatina žarnyną išskirti išmatas.

Vienas nedidelis tyrimas parodė, kad sunkiai sergantiems žmonėms rabarbarų milteliai veiksmingai ištuštino žarnyną vidutiniškai greičiau nei per dvi dienas.

Rabarbarai yra puikus antioksidantų šaltinis, padedantis kovoti su laisvaisiais radikalais ir išvengti oksidacinio streso.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder