Šie maisto produktai yra ne tik sveiki - jie padeda pratęsti jaunystę ir fizinį aktyvumą. Įtraukdami juos į savo mitybą, galite gerokai padidinti savo ilgo gyvenimo ir geros sveikatos galimybes.
Kokių 10 maisto produktų dažniausiai įtraukiama į ilgaamžių žmonių mitybą
Ankštiniai augalai - žirniai, pupelės, avinžirniai ir lęšiai turi daug baltymų ir antioksidantų.
Baltymai yra visų organizmo ląstelių statybinė medžiaga ir vyresnio amžiaus žmonėms padeda išvengti raumenų nykimo.
O antioksidantai atjaunina organizmą ląstelių lygmeniu. Be to, tokie maisto produktai palaiko širdies sveikatą ir mažina cukraus kiekį kraujyje.
Lapinėse žaliose daržovėse, pavyzdžiui, kopūstuose, špinatuose ir rukoloje, yra mineralų ir vitaminų, kurie lėtina senėjimo procesą ir stiprina organizmo atsparumą virusinėms ligoms.
Alyvuogių aliejuje yra polinesočiųjų riebalų rūgščių omega-3 ir omega-6, kurios stiprina širdį ir kraujagysles bei saugo organizmą nuo uždegimų.
Riešutuose - graikiniuose riešutuose, migdoluose ir žemės riešutuose - yra riebalų, baltymų ir vitaminų, kurie stiprina širdies ir kraujagyslių bei nervų sistemas, saugo nuo demencijos ir Alzheimerio ligos išsivystymo.
Nepoliruoti ryžiai, avižiniai dribsniai, miežiai ir grikiai suteikia energijos, gerina virškinimą ir mažina diabeto riziką.
Raugintuose maisto produktuose, pavyzdžiui, raugintuose kopūstuose ir kimči, yra prebiotikų, kurie palaiko žarnyno ir imuninės sistemos sveikatą.
Uogos - mėlynės, avietės, braškės ir kitos turi antioksidacinių junginių, kurie lėtina ląstelių senėjimą, saugo nuo vėžio ir įvairių su amžiumi susijusių ligų.
Žuvis - silkė, tunas, skumbrė, lašiša - turi omega-3 riebalų rūgščių, kurios mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką ir aktyvina smegenų veiklą.
Žalioji arbata. Saikingas šio gėrimo vartojimas padeda apsaugoti smegenis nuo demencijos, gerina medžiagų apykaitą ir mažina lėtinių ligų riziką.
Rašyti komentarą