Stiprina imunitetą ir stiprina širdį: nustatyti 5 svarbiausi aviečių privalumai sveikatai

Avietėse gausu svarbių maistinių medžiagų, pavyzdžiui, skaidulų, antioksidantų ir vitamino C.

„Viename puodelyje aviečių yra 8 gramai skaidulinių medžiagų, kurios puikiai tinka sveikoms išmatoms, - sakė mitybos specialistė Elizabeth Harris.

Be to, pasak mitybos specialistės Caroline Young, avietėse gausu netirpios ląstelienos, kuri padeda gerai veikti virškinimo sistemai.

Šios rūšies skaidulos didina išmatų tūrį, todėl jos greičiau pasklinda po organizmą ir gali padėti reguliariau ir patogiau vaikščioti į tualetą.

Aviečių nauda sveikatai

Reguliuoja apsilankymus tualete

„Viename puodelyje aviečių yra 8 g skaidulų, kurios puikiai tinka sveikoms išmatoms, - sakė mitybos specialistė Elizabeth Harris.

Be to, pasak mitybos specialistės Caroline Young, avietėse gausu netirpios ląstelienos, kuri padeda gerai veikti virškinimo sistemai.

Šios rūšies skaidulos didina išmatų tūrį, todėl jos greičiau pasišalina iš organizmo ir gali padėti reguliariau ir patogiau vaikščioti į tualetą.

Gerina širdies sveikatą

Nors avietėse esantis vitaminas C ir skaidulinės medžiagos dažnai užgožia visa kita, šios uogos taip pat yra sveikas kalio šaltinis - viename puodelyje jo yra 4 % paros normos.

Kaip kalio šaltinis, avietės gerina širdies sveikatą, nes padeda sumažinti aukštą kraujospūdį ir insulto riziką, sako Harris.

Subalansuoja cukraus kiekį kraujyje

Avietėse yra mažai cukraus ir daug skaidulinių medžiagų, todėl jos yra puikus pasirinkimas sergantiesiems diabetu arba priešdiabetiniu laikotarpiu.

Mažai cukraus ir daug ląstelienos derinys gali padėti sumažinti cukraus kiekio kraujyje šuolius.

Be to, avietės, derinamos su liesais baltymais arba sveikais riebalais, pavyzdžiui, riešutais, gali lengvai tapti subalansuotu, diabetikams tinkamu užkandžiu, - sakė mitybos specialistė Macy Dioulus.

Mažina organizmo uždegimą

Harris pažymėjo, kad raudonosiose avietėse yra antocianinų ir kitų polifenolių, kurie pasižymi naudingomis priešuždegiminėmis ir antioksidacinėmis savybėmis.

Kovodamos su uždegimu, avietės gali padėti sumažinti lėtinių ligų, pavyzdžiui, širdies ligų, riziką.

Dėl įspūdingo antioksidantų kiekio uogos yra pagrindinė MIND dietos - mitybos režimo, skirto smegenų sveikatai apsaugoti ir pažinimo funkcijų silpnėjimui sulėtinti - sudedamoji dalis.

Stiprina imuninę sistemą

Avietės yra vitamino C - antioksidanto, būtino imunitetui, odos ir širdies sveikatai ir kt.

Vitaminas C ne tik saugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų, bet ir yra žinomas dėl savo vaidmens imuninės sistemos veikloje.

Šis vandenyje tirpus vitaminas skatina žaizdų gijimą ir stiprina imuninę sistemą, padėdamas organizmui kovoti su kenksmingais ligų sukėlėjais.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.