Tinka diabetikams: 10 geriausių mažai cukraus turinčių vaisių

Vaisiuose gausu skaidulų, mineralų ir vitaminų, tačiau juose yra daug cukraus ir fruktozės. Todėl žmonės, kurie stebi suvartojamo cukraus kiekį, turėtų juos valgyti atsargiai. Kad išliktumėte sotūs, prisiminkite 10 geriausių mažai fruktozės turinčių vaisių.

Leidinys „T-Online“ išvardino dešimt vaisių, kuriuose beveik nėra cukraus. Juos į savo kasdienį racioną gali drąsiai įtraukti diabetu sergantys žmonės, taip pat visi tie, kurie stengiasi sumažinti suvartojamo cukraus kiekį, kad išliktų sveiki.

Taigi pateikiame 10 geriausių vaisių, kuriuos galite valgyti nesijaudindami ir nebijodami, kad padidės cukraus kiekis kraujyje.

1 vieta: avokadas (1,4 g cukraus 100 g). Avokadas iš tikrųjų yra uoga, todėl botaniniu požiūriu jį galima priskirti prie vaisių. Avokado salyklas gaunamas iš gliukozės, o ne fruktozės, todėl jį galima vadinti mažai cukraus turinčiu produktu.

2 vieta: avietės (4,8 g cukraus). Kaip ir dauguma kitų uogų, avietės turi mažai fruktozės. Jose taip pat mažai kalorijų, o tai puikiai tinka besilaikantiems dietos. O dėl gausybės skaidulų avietės padeda pagerinti žarnyno veiklą.

3 vieta: braškės (5,5 g cukraus). Braškėse ne tik nedaug cukraus, bet ir gausu vitamino C. Nustatyta, kad šios naudingos medžiagos jose yra daugiau nei citrusiniuose vaisiuose. Todėl jos turėtų būti jūsų racione, jei norite būti sveiki.

4 vieta: abrikosai (7,7 g cukraus). Tai ne tik skanus, bet ir itin sveikas vaisius, kurį į savo racioną turėtų įtraukti tie žmonės, kurie nori vartoti mažiau cukraus.

5 vieta: slyva (7,8 g cukraus). Dar vienas labai sveikas vaisius, kuriame taip pat gausu vitamino C.

6 vieta: apelsinas (8,3 g cukraus). Šiuos citrusinius vaisius taip pat galima priskirti mažai fruktozės turintiems vaisiams. Tačiau juose gausu mineralinio kalio, folio rūgšties ir vitamino C.

7 vieta: arbūzas (8,3 g cukraus). Arbūzai yra populiarus skanėstas, ypač vasaros pabaigoje. Jame yra daug vandens, taip pat vitamino C ir vitamino B5, tačiau jame beveik nėra cukraus.

8 vieta: kiviai (9,1 g cukraus). Šį vaisių galima vadinti tikra vitamino C „bomba“, vien tik viename vaisiuje yra beveik trečdalis dienos normos. Jame taip pat yra labai mažai fruktozės.

9 vieta: kriaušė (10,2 g cukraus). Kriaušės taip pat yra lengvai virškinamos ir, palyginti su kitais vaisiais, jose yra nedidelis kiekis fruktozės.

10 vieta: obuolys (10,3 g cukraus). Obuolyje taip pat yra 14 % vitamino C paros normos, 6 % kalio paros normos ir 5 % vitamino K paros normos. Todėl labai svarbu juos įtraukti į savo mitybos racioną.

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder