Valo kraujagysles ir aprūpina organizmą deguonimi: kodėl turėtumėte reguliariai valgyti Pekino kopūstus

Pekino kopūstai yra dažnai nepakankamai vertinama daržovė. Be reikalo! Šis prieinamas ir nebrangus produktas turi daug naudingų savybių. 

Kraujagyslių valymas:

Pekine yra retų vitaminų K ir B9, kurie skatina raudonųjų kraujo kūnelių atsinaujinimą. Šie kraujo kūneliai išnešioja deguonį po visą organizmą, valydami kraujagysles.

Organizmo aprūpinimas deguonimi:

Dėl raudonųjų kraujo kūnelių, kurie perneša deguonį, pekino kopūstai padeda pagerinti bendrą organizmo būklę ir suteikia žvalumo.

Anemijos prevencija:

Pekino kopūstuose esantys vitaminai ir geležis yra būtinas maistas žmonėms, linkusiems sirgti mažakraujyste.

Žaizdų gijimas:

Pekino kopūstuose esantis vitaminas K skatina kraujo krešėjimą ir greitina žaizdų gijimą.

Svorio mažinimas:

Pekino kopūstai yra mažai kaloringas maistas, kuriame gausu skaidulų. Jis suteikia sotumo jausmą, neapkraudamas organizmo.

Gydytojai rekomenduoja Pekino kopūstus valgyti kasdien, net dideliais kiekiais - iki 500 g per dieną. Jį galima valgyti žalią, virtą, troškintą, keptą.

Pekino kopūstai puikiai tinka salotoms, sriuboms, įdarytiems kopūstams, daržovių troškiniams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder