Yra 3 maisto produktai, kuriuos privalo valgyti vyresnės nei 40 metų moterys, ir štai kodėl

Ką 40+ moterys būtinai turėtų įtraukti į savo mitybą, kad išlaikytų hormonų pusiausvyrą, būtų energingos ir pratęstų jaunystę.

Kad išliktų puikios formos, keturiasdešimtmetės moterys turi stebėti savo mitybą ir laikytis kelių paprastų rekomendacijų.

Tai padės paruošti organizmą menopauzei, sumažins su amžiumi susijusių ligų riziką ir padės išvengti svorio problemų.

Pateikiame maisto produktus, kuriuos į savo racioną turėtų įtraukti visos 40+ metų amžiaus moterys.

Ką turėtų valgyti vyresnės nei 40 metų moterys, kad pratęstų jaunystę ir išliktų sveikos

Subproduktus. Svarbiausi subproduktai yra kepenys. Tai baltymų, vitaminų B, A, D, E, organinio fosforo ir geležies šaltinis.

Labai svarbu jas valgyti moterims, kurios laikosi dietos, kad išvengtų anemijos, be to, kepenys naudingos sergant dermatologinėmis ligomis.

Antrasis pagal naudingumą subproduktas yra širdis, kuri yra visavertis nepakeičiamųjų riebalų, itin svarbių organizmo ląstelių atsinaujinimui, šaltinis.

Kituose subproduktuose taip pat yra baltymų - kolageno, kuris padeda formuotis raumenims, stiprina kaulus, sąnarius, dantis, nagus ir plaukus.

Mėsos subproduktai ypač naudingi menopauzės laikotarpiu gyvenančioms moterims, nes padeda pagerinti beveik visų organizmo sistemų veiklą.

Lapinės daržovės. Špinatuose, rukolose, krienuose, miškiniuose česnakuose yra daug vitaminų B, C, K, augalinių skaidulų, mineralinių medžiagų ir antioksidantų.

Augaliniuose maisto produktuose esanti ląsteliena yra kuras naudingoms žarnyno bakterijoms,

todėl padeda normaliai virškinti ir skatina medžiagų apykaitą, saugo nuo riebalų pertekliaus augimo.

Lapinėse daržovėse esantis kalcis, magnis ir kalis palaiko tinkamą organizmo šarminę pusiausvyrą ir apsaugo ląsteles nuo oksidacinių procesų.

Šiose daržovėse taip pat yra pakankamai geležies ir kalio, kurie palaiko tinkamą širdies ir kraujagyslių veiklą.

Žuvis yra labai svarbi moterų organizmui, nes joje yra svarbių omega-3 riebalų rūgščių, kurios gerina smegenų veiklą ir nustato normalią nervų sistemos veiklą.

Gydytojai rekomenduoja žuvį valgyti bent tris kartus per savaitę, kad apsaugotų kaulinį audinį nuo trapumo, nes joje yra kalcio, fosforo ir baltymų.

Dėl sudėtyje esančio seleno ir jodo žuvis padeda užtikrinti tinkamą skydliaukės veiklą ir stiprina imuninę sistemą.

Joje taip pat gausu antioksidacinių junginių, kurie saugo nuo krūties vėžio ir ankstyvo senėjimo.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder