Antrąją metų pusę "Volkswagen" pradėjo smukusiais pardavimais

Antrąją metų pusę "Volkswagen" pradėjo smukusiais pardavimais

Skandalų persekiojamas Vokietijos automobilių koncernas "Volkswagen" penktadienį pranešė apie liepą toliau kritusius pardavimus, informuoja naujienų agentūra dpa.

Jungtinėse Amerikos Valstijose parduota 8,1 proc. mažiau "Volkswagen" automobilių. Recesijos kamuojamoje Pietų Amerikoje bendrovės pardavimai krito net 25,4 proc. Palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, labiausiai - 1,8 proc. - smuko "Golf", "Passat", "Tiguan" ir "Jetta" markių automobilių pardavimai.

Kita vertus, "Volkswagen" liepą gerai sekėsi Kinijos ir Rytų Europos rinkose. Kinijoje parduota 16,7 proc. daugiau bendrovės gaminamų automobilių, o Rytų Europoje - 12,5 proc.

Šiaurės Vokietijos Volfsburgo mieste įsikūrusią bendrovę persekioja pernai rugsėjį išviešintas išmetamųjų dujų rodmenų klastojimo skandalas. Prasidėjo iki dabar tebesitęsiantys teismų maratonai su rinkų, kuriose buvo parduodami automobiliai su "pagerinta" programine įranga, valstybinėmis agentūromis, o Vokietijoje dėl bendrovės machinacijų nukentėjusiems investuotojams leista pradėti bylinėtis dėl kompensacijų.

Palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, "Volkswagen" automobilių pardavimai pasaulio rinkose smuko 0,9 proc.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder