Klaipėdoje paaiškėjo pirmieji finalininkai

Klaipėdoje paaiškėjo pirmieji finalininkai

Šeštadienio popietę Klaipėdos kruizinių laivų terminale startavo tradicinis, jau keturioliktasis renginio istorijoje konkursas „Geriausias Lietuvos vairuotojas 2015“.

Į pirmojo etapo batalijas susirinko per 50 pretendentų, teisingai ir greičiausiai atsakiusių į viename naujienų portale paskelbtus atrankos klausimus. Konkursantus atrinko kompiuteris.

„Tokie konkursai priverčia dar kartą pasitikrinti žinias, patobulinti praktinius įgūdžius, o kasdien sėdinčiam prie automobilio vairo – tai tiesiog būtina“, - sakė Aurelijus Dailidonis, 2012 metais laimėjęs šį konkursą.

Klaipėdoje varžėsi ne tik uostamiesčio atstovai, bet ir Tauragės, Gargždų, Palangos, Kretingos, Plungės, Skuodo ir kitų aplinkinių rajonų vairuotojai.

Pirmojo etapo dalyviai pirmiausia jėgas išbandė spręsdami teorines konkurso užduotis. Čia geriausiai pasirodę įgijo teisę varžytis automobilių slalomo varžybose, po kurių teisėjai susumavo abiejų rungčių rezultatus.

Konkursą organizuojančio Lietuvos žurnalistų autoklubo viceprezidentas Vitaldas Milius pasveikino etapo nugalėtojus ir įteikė jiems pakvietimus į renginio finalą.

Į jį pateko dvi geriausių rezultatų pasiekusios dailiosios lyties atstovės Giedrė Kuprienė ir Regina Martinkutė bei penki pirmieji etapo prizininkai - varžytuves uostamiestyje laimėjęs Edgaras Liepa, antras likęs Tomas Kuprys, trečias – Benediktas Bočkus, ketvirtas – Tomas Janauskas ir paskutinis į finalininkų penketuką patekęs Darius Jonaitis.

„Nuoširdžiai sveikinu etapo nugalėtojus ir linkiu jiems didžiausios sėkmės renginio finale“, - kalbėjo V. Milius.

Renginį organizavo Lietuvos žurnalistų auto klubas. „Konkursai žmones džiugina, žmonės nori varžytis, automobiliai traukia ir daugelis nori patekti į auto sportą ir čia žmonės gali pabūti lenktynininkais“ – pasakojo Vitaldas Milius.

Kiti finalininkai paaiškės antrojo atrankos etapo varžytuvėse, rugsėjo 19 d. vyksiančiose Kaune, Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje, ir paskutiniajame atrankos ture, rugsėjo 26 d. rengiamame Vilniuje, Bukiškių autodrome.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder