Naujasis šviesoforas - vėl tik geltonas

Naujasis šviesoforas - vėl tik geltonas

Jeigu būtų surengti nepastoviausio Klaipėdos šviesoforo rinkimai, juose laimėti bene didžiausius šansus turėtų naujasis Minijos ir Dubysos gatvių sankryžos šviesoforas.

Birželio pabaigoje naujai rekonstruotoje sankryžoje galutinai įrengtas šviesoforas iš pradžių mirksėjo tik geltona šviesa, po to kelias dienas veikė visų trijų spalvų režimu, vėliau buvo perjungtas į budėjimo režimą.

Rugpjūčio pabaigoje porą dienų vairuotojams eismą reguliavo vėl visos trys spalvos, po to - tik geltona, kol galų gale darkart - iki šios savaitės trečiadienio grįžo įprastas raudonos, geltonos ir žalios šviesos režimas. Nuo vakar įranga vėl žybsi tik geltonai.

Dar prieš paleisdami veikti šį šviesoforą bendrovės "Sankryža" atstovai žadėjo jį suderinti su kitu šviesoforu - Minijos ir Agluonos gatvių sankryžoje - taip, kad abu mirksėtų vadinamosios žaliosios bangos principu.

Taip ir buvo padaryta - kiekvienas iš jų važiuojantiesiems Minijos gatve žalia spalva šviesdavo 22 sekundes. Nesustojant įveikti juos buvo galima važiuojant ne greičiau nei 45 km/h, tačiau dažnai žaliosios bangos principas netekdavo prasmės, nes piko valandomis, ypač rytais, Minijos gatvėje susidarydavo kamščiai.

"Pastebėjome, kad rudenį padidėjo automobilių srautai, ir prie Minijos bei Dubysos gatvių sankryžos ėmė kauptis transporto kamščiai. Tų 22 žalio signalo sekundžių nebeužtenka, kad visos stabtelėjusios mašinos pravažiuotų abi sankryžas.

Pailginome žalio signalo veikimą iki 26 sekundžių Minijos ir Agluonos gatvių sankryžoje, o tada paaiškėjo, kad šio šviesoforo nebeįmanoma sinchronizuoti su naujuoju šviesoforu Dubysos gatvės sankryžoje. Todėl nusprendėme pastarąjį paleisti budėjimo režimu", - VE.lt sakė Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro komisaras-inspektorius Gintaras Kučinskas.

Tokio sprendimo rezultatai nenuvylė - pavyzdžiui, šiandien rytą, prieš 8-ą valandą, kuomet Minijos gatvė būna pilna važiuojančių šiaurinės miesto dalies link automobilių, nebebuvo jokių kamščių.

G. Kučinsko teigimu, geltonos spalvos režimas įjungtas ir dėl to, kad sukančiųjų iš Dubysos gatvės kairėn į Minijos gatvę nėra daug, o sukantieji kairėn iš Minijos gatvės į Dubysos gatvę didelių sunkumų taip pat nepatiria.

Kol kas neaišku, kiek galios tokia tvarka.

"Iki lapkričio švenčių tikrai paliksime budėjimo režimą, greičiausiai - ir ilgiau. Po to reikės spręsti, ką daryti su šiuo šviesoforu. Priklausys ir nuo automobilių srautų. Gali būti, kad visų trijų spalvų režimu jis veiks tik per masinius renginius "Švyturio" arenoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder