Uostamiesčio autobusų grafiką sujaukė sniegas

Uostamiesčio autobusų grafiką sujaukė sniegas

Gausiai krentantis sniegas rūpesčių kelia ne tik lengvųjų automobilių vairuotojams, bet ir į darbus viešuoju transportu skubantiems klaipėdiečiams - pirmadienį ryte kai kurių maršrutų autobusai vėlavo net iki 20 minučių.

Pasak VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus Gintaro Neniškio, beveik kasdien tenka prašyti nuvalyti sniegą galutinėse autobusų stotelėse, apsisukimo vietose ir pan. Sudėtingiausia padėtis yra Jūrininkų prospekte, Mogiliovo gatvėje, ties Klaipėdos universitetine ligonine bei Giruliuose.

"Esame skambinę ir dėl to, kad nuvalytų įvažas. Iš pradžių buvo taip, kad traktorius važiuodavo tiesiai ir autobusų įvažas išvis užversdavo sniegu. Dabar jau normaliai", - sakė G. Neniškis.

Nepaisant to, kad reikiamose vietose viešajam transportui kelias jau nuvalomas, autobusai juda viename sraute kartu su kitu transportu ir neišvengiamai atsilieka nuo grafiko.

Pirmadienį piko metu - 7.30 - 8.30 val. - Šilutės plentu važiuojantys autobusai vėlavo net iki 20 minučių. Iki 15 minučių atsiliko Minijos gatve riedantys 9-ojo maršruto autobusai. Geriausia situacija buvo Taikos prospekte - čia buvo vėluojama daugiausia 10 minučių.

Artėjant vidurdieniui padėtis jau buvo pasitaisiusi - nuo grafiko autobusai šen bei ten atsilikdavo tik iki penkių minučių, tačiau G. Neniškis perspėjo, kad jeigu taip snigs ir toliau, nesklandumų dar bus.

Be to, anot jo, daug rūpesčių vežėjams dabar kelia piktavaliai gyventojai - dėl gausaus sniego lengvųjų automobilių vairuotojams sudėtinga įvažiuoti į kiemus, todėl atsiranda nemažai tokių, kurie palieka savo transporto priemones nuvalytose autobusų stotelėse bei apsisukimo vietose. Ypač daug rūpesčių tai sudaro Mogiliovo gatvėje.

"Klaipėdos keleivinis transportas" prašo vairuotojus būti supratingesnius, juolab kad saugiai ir laiku važiuoti autobusais šiuo metu aktualu tampa didesnei nei įprastai klaipėdiečių daliai - keleivių pasnigus padaugėja.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder