Vilniaus gatvėse pasirodys pirmasis „žalias" taksi

Vilniaus gatvėse pasirodys pirmasis „žalias" taksi

Sostinėje atsiranda alternatyvios taksi paslaugos - jau kitą savaitę.į sostinės gatves išriedės pirmasis „žalias" taksi. Savo naujausią projektą "Smart Taxi" (liet. sumanusis taksi) pristatys kelionių agentūra SmartTravel.lt .

Pasak UAB „Avia Travel Services" direktoriaus Vytauto Reiso, sumanusis taksi išsiskirs unikalia užsakymų valdymo ir administravimo IT sistema.

"Mūsų klientai galės lengvai internetu vykdyti ir tikrinti visus savo užsakymus, kur bus nurodyta visa kelionės informacija, sumokėta suma ir kt. Tai užtikrins visišką skaidrumą, glaudų ryšį tarp kliento ir paslaugų tiekėjo. Taip pat galimybę maksimaliai atitikti kiekvieno keleivio poreikius bei išgirsti pageidavimus",- sako direktorius.

Naujojo taksi vairuotojai pasipuoš itin stilingomis, panašiomis į lakūnų uniformomis. Keleivių užsakymams priimti automobiliuose bus naudojami planšetiniai kompiuteriai, o radijo ryšys perkeltas į individualias ausines užtikrins malonią bei ramią aplinką keleiviams. Kiekviename automobilyje įrengti kortelių skaitytuvai, be to, pirmieji rinkoje "Smart Taxi" savo keleiviams pasiūlys nemokamą WI-FI interneto ryšį kelionės metu.

Taksi bus galima išsikviesti telefonu arba internetu. Ateityje kompanija klientams žada pasiūlyti ir taksi iškvietimo paslaugą SMS žinute bei mobiliaja programėle. „Smart Taxi" automobiliais vieno nuvažiuoto kilometro kaina sieks 2,20 lito, o įsėdimo mokestis - 4,00 litai. Pirmaisiais veiklos metais kompanija autoparką žada keliais etapais papildyti 60 modernių visą parą veikiančių automobilių bei sukurti daugiau kaip 200 darbo vietų.

„Smart Taxi" automobilių parko didžiąją dalį sudarys hibridiniai automobiliai „Toyota Prius".

„Hibridinės transporto priemonės Vakarų Europos šalyse jau tampa išsilavinusios ir apie ateitį galvojančios visuomenės simboliu. Smagu, jog ir į mūsų gatves išvažiuos taksi automobiliai, pasižymintys ne tik nepaprastai žema CO2 emisija, bet ir įspūdinga degalų ekonomija", - sako Edmundas Povilauskas, kurio vadovaujama įmonė UAB „Mototoja" yra oficialus „Toyota" ir „Lexus" atstovė Lietuvoje.

Atsiradus alternatyvioms paslaugoms džiaugiasi ir Tarptautinis Vilniaus oro uostas. „Vilniaus oro uostas yra ta vieta, kuri kas dieną reprezentuoja Lietuvos sostinę tūkstančiams keleivių, tad mes palaikome kokybiškų paslaugų vystymąsi ir naujas iniciatyvas. Mums tikrai svarbu, kad keleiviai patogiai ir laiku pasiektų savo kelionės tikslą,- teigia VĮ Tarptautinio Vilniaus oro uosto ryšių su visuomene vadovė Sandra Šiaulienė.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder