Besibaigiantys metai - rekordiniai renginių skaičiumi

Besibaigiantys metai - rekordiniai renginių skaičiumi

Daugiau nei du šimtus Vakarų Lietuvos įmonių vienijantys Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR) šiuos metus vertina kaip išskirtinai darbingus. Tuo metu prognozuojama, kad ateinantieji metai po krizės atsigaunantiems regiono verslininkams pasižymės augančiomis apyvartomis ir didėjančiu darbuotojų skaičiumi. Tiesa, jei tam nesutrukdys nuolat mokestinę politiką keičiančios valdžios institucijos ar augantis kvalifikuotų specialistų trūkumas. [CITATA]

Šiemet KPPAR savo narius iš viso pakvietė į 57 įvarius renginius, pernai - 45. Tai 27 seminarai, 2 konferencijos, 3 rūmų narių susitikimai, įvairios verslo misijos, individualūs verslo susitikimai ir kt.

"Rūmai surengė rekordinį renginių skaičių. Taip įvyko todėl, jog buvo atlikti "namų darbai" sunkesniais kriziniais metais, kai teko kaip ir visam verslui mobilizuoti jėgas. Taip pat metai įsimintini tuo, jog įvyko visuotinis rūmų narių susirinkimas, rengiamas kas ketverius metus - jį surengti reikėjo nemažai laiko ir jėgų, nors kai kam tai gali pasirodyti kaip labai formalus renginys", - teigė KPPAR generalinis direktorius Viktoras Krolis.

Tarp didžiausių metų įvykių ir daugiau nei 300 įmonių sukvietę trys vienu metu uostamiestyje vykę renginiai - Vakarų Lietuvos verslo paroda, transporto ir logistikos forumas, verslo kontaktų mugė. Taip pat kartu su ISM universitetu surengta regioninė konferencija verslo procesų valdymo tema.

"Verslo atstovai netruko pastebėti, kad rūmų renginiai - praktiški ir realūs. Kitaip ir būti negali: dukart per metus rengiama įmonių - rūmų narių apklausą. Jos rezultatai ir rūmų narių pageidavimai tampa administracijos darbo planu, paraiškų projektams finansuoti pagrindu. Ieškojome naujų autoritetingų lektorių, susitikime su trijų ministerijų vadovais, praktiškai visais Lietuvos ekonomikos tendencijas nagrinėjančiais ekonomistais. Be abejo, tiek padaryti be rūmų narių iniciatyvos bei pagalbos neįmanoma. Šiemet itin jautėme rūmų narės - advokatų kontoros "Averus" paramą rengiant praktinius seminarus, įmonių konsultacijas verslo, įmonių, sutarčių teisės srityse. Tradiciškai aktyvus yra rūmų Finansų komitetas", - pažymėjo V. Krolis.

Tai, kad besibaigiančių metų būta itin darbingų pritarė ir KPPAR prezidentas Benediktas Petrauskas.

"Rūmai dirbo pilnu pajėgumu. Labai produktyvūs metai. Smagu, kad surengta ir Vakarų Lietuvos verslo paroda. Tokių renginių mieste tikrai nėra daug", - pažymėjo B. Petrauskas.

Nauji iššūkiai

KPPAR generalinio direktoriaus teigimu, rūmų nariai besibaigiančius metus vertina kaip ramesnius, be didelių sukrėtimų mokesčių srityje, tačiau neramius tradicinėse eksporto rinkose.

"Pirmąjį pusmetį rūmų nariai dar vertino atsargiai. Antrajame ėmė vyrauti optimistinės prognozės", - pažymėjo V. Krolis.

Jo teigimu, atliktos rūmų narių apklausos duomenimis, Vakarų Lietuvos verslo atstovai tikisi ateinančiais metais padidinti apyvartas bei darbo vietų įmonėse skaičių.

"Taip ir turėtų būti, jei valdžios institucijos įmonėms tiesiog leis dirbti. Būtina stabili mokesčių ir įstatymų aplinka šalies viduje", - sakė V. Krolis.

Tuo metu pasak B. Petrausko, dar vienas kitų metų iššūkis - darbo jėgos trūkumas.

"Įmonės atsigauna po krizės, jau gali plėsti savo veiklą, pasiūlyti naujų produktų ar paslaugų. Tačiau išryškėja naujos tendencijos - trūksta kvalifikuotų specialistų. Tai nauji iššūkiai, kuriems būtina ruoštis. Reikia galvoti, kaip stabdyti emigraciją ir skatinti išvykusius sugrįžti", - pažymėjo B. Petrauskas.

2014 m. KPPAR pakvies į jau tradiciniu tapusį verslo renginį "Verslas. Golfas. Džiazas". jo metu vyks verslo forumas, verslo kontaktų mugė ir tarptautinis įskaitinis golfo turnyras dėl Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų taurės.

Toliau bus dirbama Europos verslo ir inovacijų tinkle, padedančiame siekti verslo plėtros ir naujų technologijų 57 pasaulio šalyse, kurio nauda čia pat, Klaipėdoje, gali pasinaudoti ir Lietuvos įmonės. Rudenį Klaipėdos rūmai ketina surengti Klaipėdos krašto pramonės ir prekybos rūmų, įkurtų prieš 95 metus, jubiliejaus renginius.

"Sieksime, kad tai būtų įsimintina ir prasminga", - pažymėjo V. Krolis

Sukaktis

1919 m. įkurti Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai - seniausi Lietuvoje ir kitąmet minės 95 metų veiklos jubiliejų. Šiuo metu rūmai vienija 241 Klaipėdos ir Tauragės regionų įmonių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder