Europos Komisija nubaudė oro linijų bendroves už kartelinį susitarimą

Europos Komisija nubaudė oro linijų bendroves už kartelinį susitarimą

Europos Komisija nubaudė vienuolika oro linijų bendrovių beveik 800 mln. eurų bauda už krovinių gabenimo kainų koregavimus tarp 1999 ir 2006 metų, praneša BBC.

Europos Komisijos narys Choakinas Almunija (Joaquin Almunia) teigė, kad jei Komisija nebūtų įsikišusi, "bjaurus" kartelis "būtų ir toliau egzistavęs". Komisaras pridūrė, kad šis nelegalus kartelis pakenkė ir bendrovėms, ir vartotojams.

Bendrovė "British Airways" buvo nubausta 104 mln. eurų bauda, "Air France-KLM" - 340 mln. eurų, o "Cargolux Airlines" - 79,9 mln. eurų bauda.

Baudos buvo paskirtos po nuoseklių Europos, Jungtinių Valstijų ir Azijos kontrolierių 2006 metais atliktų tyrimų.

Europos Komisija teigė, kad laikotarpyje tarp 1999 ir 2006 metų oro linijų bendrovės "neteikdamos nuolaidų suderino savo veiksmus taikydamos papildomą apmokestinimą degalams ir apsaugai". Anot Komisijos, "vežėjai bendradarbiavo norėdami užtikrinti, kad pasauliniai oro krovinių vežėjai primestų stabilaus dydžio visiems kroviniams taikomą papildomą apmokestinimą už 1 kilogramą".

Didžiausią baudą Europos Komisija skyrė "Air France -KLM" bendrovei, pridurdama, kad "tai, jog tiek daug didžiųjų oro linijų bendrovių suderino savo apmokestinimą ,aip pakenkdamos Europos verslui ir vartotojams, yra netoleruotina".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder