Iškylautojų pirkinių krepšeliai šiemet per Jonines paaugo 3 proc.

Iškylautojų pirkinių krepšeliai šiemet per Jonines paaugo 3 proc.

Nors orai per Jonines Lietuvoje buvo permainingi, smagiausią vasaros šventę - Jonines lietuviai šventė tradiciškai - iškylaudami gamtoje. Visą Joninių savaitę "Maxima" prekybos centruose augo iškyloms skirtų produktų pardavimai. Palyginti su praėjusiais metais, kai Jonines šventėme ne tris, o keturias dienas, iškylautojų pirkinių krepšeliai šiemet paaugo 3 procentais.

Pasak "Maxima" Rinkodaros ir pardavimų departamento direktoriaus Sauliaus Jonaičio, šiemet parduotuvių "Maxima" pirkėjai tradiciškai rinkosi produktus ir gaminius iškyloms. "Kaip ir pernai, žmonės noriai naudojosi akcijomis ir nuolaidomis prekėms, kurias įsigyti buvo suplanavę iš anksto", - sako S. Jonaitis.

Dauguma lietuvių šventiniams pirkiniams skyrė apie 30 litų.

Šiais metais žmonės lepinosi kokybiškesniais užkandžiais. Palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, prieš Jonines šaltai rūkytų ir vytintų mėsos gaminių, alyvuogių bei įvairių sūrių šiemet nupirkta beveik trečdaliu daugiau. Itin populiarus šių Joninių patiekalas - šviežios dešrelės, kurių, palyginti su praėjusiais metais, parduota 20 proc. daugiau. Be tradicinės kiaulienos, šiemet Joninių patiekalams ruošti žmonės mielai rinkosi ir šviežią vištieną.

Taip pat augo vaisvandenių, sulčių pardavimai. Iš alkoholinių gėrimų tradiciškai lietuviai rinkosi alų, kurio parduota 12 proc. daugiau nei pernai. Itin populiarūs buvo ir įvairūs prie alaus tinkantys užkandžiai: bulvių traškučiai, kepta duona, riešutai. Per Jonines žmonės daugiau nei pernai pirko ir šviežių uogų bei vaisių - braškių, trešnių, slyvų, arbūzų, melionų. Šiemet buvo nupirkta beveik trečdaliu daugiau ledų nei pernai.

S. Jonaičio teigimu, nors iškyloms skirtos prekės ir produktai populiarūs visą šiltąjį sezoną, didžiausio pirkėjų susidomėjimo jie sulaukia likus savaitei iki Joninių. Tradiciškai prieš Jonines paklausiomis tampa kepsninės, iešmai, medžio anglis, vienkartiniai indai, žvakės, deglai ir priemonės nuo uodų.

"Maxima" Lietuvoje šiuo metu valdo 216 parduotuvių. Kasdien jose apsilanko apie 550 tūkst. pirkėjų. Visose "Maxima" parduotuvėse Lietuvoje ir įmonės administracijoje dirba daugiau nei 15 tūkst. darbuotojų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder