"Klaipėdos naftos" sprendimas užkliuvo politikams

"Klaipėdos naftos" sprendimas užkliuvo politikams

Seimo Socialdemokratų partijos frakcija kreipėsi į generalinį prokurorą Darių Valį bei Viešųjų pirkimų tarnybos direktorių Žydrūną Plytniką, norėdama sužinoti, ar "Klaipėdos naftos" sprendimas be konkurso išnuomoti savo rezervuarus "Lukoil" antrinei įmonei "Litasco S.A" nepažeidžia viešojo intereso.

"Mūsų manymu, tokiu atveju yra galimas kainų pakilimas tiems ūkio subjektams, kurie savo naftos produktus į Klaipėdos jūrų uostą tiekdavo per "Klaipėdos naftos" terminalus. Tokiu būdu valstybės kontroliuojama įmonė bei valstybinis Klaipėdos jūrų uostas gali prarasti dalį krovinių, ypač iš Baltarusijos. Taigi galimi nuostoliai ne tik minėtoms įmonėms, bet ir valstybei", - teigia Seimo LSDP frakcijos vardu kreipimąsi pasirašęs socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius.

Pranešama, kad Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) neketina imtis vertinti valstybės kontroliuojamos naftos produktų krovos bendrovės "Klaipėdos nafta" ir Rusijos naftos koncerno "Lukoil" grupės įmonės "Litasco" sutarties.

Beje, Socialdemokratų partijos rinkimų į Seimą sąrašo 135-oje vietoje įrašytas Vytautas Rinkevičius, kuris yra buvusios "Klaipėdos naftos" partnerės "Naftos grupės", su kuria naftos produktų krovos įmonė pernai nutraukė sutartį ir per teismą reikalauja grąžinti 55 mln. litų, plėtros direktorius.

"Naftos grupė" ir jos pagrindinis akcininkas Artūras Urbutis įtariamas pasisavinęs daugiau nei 30 mln. litų ir legalizavęs daugiau nei 20 mln. litų, įgytų nusikalstamu būdu.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder