KPPAR prezidentu tapo Vladas Pleskovas

KPPAR prezidentu tapo Vladas Pleskovas

Antradienį Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) nariai išsirinko naująjį prezidentą. Juo tapo UAB "Klasera" vadovas Vladas Pleskovas.

Kad naujuoju prezidentu taptų V. Pleskovas, KPPAR nariai visuotinio susirinkimo metu pritarė vienbalsiai. Šios pareigos V. Pleskovui nėra visiškai naujos - dar nuo praėjusių metų gruodžio 7 d. jis jas ėjo laikinai, mat ankstesnio prezidento Benedikto Petrausko kadencija nutrūko jam perėjus dirbti į KPPAR nepriklausančią bendrovę. Be to, anksčiau jam teko eiti viceprezidento pareigas.

Po rinkimų V. Pleskovas teigė, jog prezidento pozicija įpareigoja daug dirbti.

"Ir toliau laikysiuosi pozicijos, jog verslo pasaulyje turime vienas kitam padėti, skatinti ir remti. Dėl to mūsų organizacijos pagrindinis tikslas yra verslo skatinimas, rėmimas ir netgi saugojimas", - sakė naujasis prezidentas.

KPPAR nariai taip pat išsirinko naująją tarybą bei rūmų viceprezidentus. Jais tapo ir iki šiol viceprezidento pareigas ėjęs UAB "Karpis" valdybos pirmininkas Raimondas Karpavičius, taip pat AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanija "Klasco" generalinis direktorius Audrius Pauža bei UAB "Sartė" direktorius, investuotojas Arūnas Kuraitis.

Dar prieš rinkimus V. Pleskovas pateikė 2016-ųjų metų rūmų veiklos ataskaitą. Suskaičiuota, jog praėjusių metų pabaigoje rūmuose buvo 226 nariai, toliau buvo tęsiama tradicinė rūmų veikla bei vykdomi įvairūs projektai. Visgi iššūkių kyla.

"Reikia pažymėti, jog Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai nuo praėjusio visuotinio susirinkimo veikia kryptingai ir nuosekliai. Be abejo, siekiant šio tikslo susiduriama ir su problemomis. Viena iš jų - verslo koncentracija Vilniuje, verslo iškėlimas į užsienį, kur palankesnės verslo sąlygos: regione lieka įmonių filialai, turintys tik konkrečius pardavimo planus be didesnių ambicijų ar siekių. Taip pat - savivaldybių ir valstybės institucijų požiūris į rūmus kaip verslo savivaldos organizaciją, kurios nuomonė paprastai išgirstama tik esant opozicijoje", - sakė V. Pleskovas ir pridūrė, jog džiaugiasi, kad rūmai turi lygiaverčio partnerio statusą įvairiose institucijose, verslo skatinimo agentūrose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder