Lietuvos skolinimosi reitingą pagerino ir agentūra "Fitch"

Lietuvos skolinimosi reitingą pagerino ir agentūra "Fitch"

Tarptautinė kredito reitingų agentūra "Fitch", įvertinusi nuoseklias Lietuvos pastangas užtikrinti viešųjų finansų tvarumą bei tai, kad ES finansų ir ekonomikos ministrų posėdyje (ECOFIN) buvo pritarta rekomendacijai eurą Lietuvoje įvesti nuo 2015 m. sausio 1 d., mūsų šalies ilgalaikio skolinimosi reitingą pagerino nuo BBB+ (teigiama perspektyva) iki A- (stabili perspektyva).

Agentūra taip pat pakėlė trumpalaikio skolinimosi užsienio valiuta reitingą nuo F2 iki F1.

"Tai, kad dar viena agentūra padidino Lietuvos skolinimosi reitingą, įrodo, kad mūsų pasirinkta finansų politika yra veiksminga ir vertinama pasaulyje. Tai taip pat gera žinia, rodanti, kad yra visos galimybės toliau mažėti šalies skolinimosi kainai", - teigia finansų ministras Rimantas Šadžius.

Tarp priežasčių, dėl kurių "Fitch" pagerino Lietuvos skolinimosi reitingus, agentūra įvardija tai, kad euro įvedimas sustiprins šalies ekonominę politiką, o valiutos kurso rizikos išnykimas turės teigiamos įtakos tiek šalies, tiek jos bankų sektoriaus įsipareigojimams ir skolinimuisi.

Agentūra taip pat pažymi, kad šalies ekonomika pademonstravo reikiamą lankstumą, leidusi išgyventi gilią ekonominę krizę ir sparčiai po jos atsigauti, bei tikisi, kad ir toliau bus laikomasi atsakingos viešųjų finansų politikos, kuri sudarys sąlygas mažėti ir valstybės skolos santykiui su BVP.

Balandį kredito reitingų agentūra "Standart & Poor's" Lietuvos ilgalaikio skolinimosi reitingą taip pat pagerino iki A-.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder