Naftos ir dujų pramonės vamzdynų tiekėjai Klaipėdos LEZ investuoja 4 mln. Eur

Naftos ir dujų pramonės vamzdynų tiekėjai Klaipėdos LEZ investuoja 4 mln. Eur

UAB „Focus Fabrication Group” pasirašė sutartį dėl 4 mln. EUR vertės investicinio projekto Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ). Kompanija 1.18 ha sklype iki 2019-ųjų vidurio planuoja pastatyti vamzdynų surinkimo ir suvirinimo cechą, įdarbinti apie 40 specialistų ir produkciją eksportuoti Vakarų Europos naftos ir dujų pramonės kompanijoms.

„Focus Fabrication Group” (FFG) iki šių metų vidurio planuoja suprojektuoti 3.700 kv. m vamzdynų surinkimo ir suvirinimo cechą su gamybos, sandėliavimo ir administracinėmis patalpomis. Bendrovė planuoja įdarbinti daugiau kaip 30 aukštos kvalifikacijos vamzdynų surinkėjų bei suvirintojų ir dar maždaug dešimtį darbuotojų administracijoje bei sandėlyje. Pastato statybas planuojama pradėti šią vasarą, o jas užbaigti ir imtis gamybos – vėliausiai antrą 2019-ųjų metų ketvirtį.

Arvydas Galminas, FFG projekto vadovas, komentuoja, kad Klaipėda pasiūlė puikią intrastruktūrą, greitą prieigą jūra iki galutinių klientų Beneliukso šalyse, stiprias ir kvalifikuotas paslaugas investuotojams bei kvalifikuotą darbo jėgą.

„Taip pat vertiname itin profesionalią ir aktyvią Klaipėdos LEZ komandos pagalbą gaunant statybos ir kitus su statyba susijusius leidimus, projektuojant pastatą ir kitose srityse“, - tvirtina A. Galminas.

Klaipėdoje yra didelė ir aktyvi suvirinimo profesionalų darbo rinka, tačiau FFG savo gamykloje planuoja įrengti ir mokymo centrą esamiems ir potencialiems darbuotojams.

Bendrovė į Klaipėda žengia bendradarbiaudama su artima partnere – UAB „Trust Project Services“ – uostamiestyje jau skaičiuojančia trečius veiklos metus ir plėtojančia rangos projektus Vakarų Europos naftos, dujų ir energetikos kompanijoms. Šios bendrovės sėkminga patirtis samdant Klaipėdos ir aplinkinių miestų kvalifikuotus surinkėjus, suvirintojus ir elektrikus taip pat buvo viena priežasčių FFG uostamiestyje imtis gamybos verslo. Visą produkciją FFG ketina eksportuoti, daugiausia Nyderlandų ir Belgijos klientams, vykdantiems veiklą naftos ir dujų, taip pat farmacijos ir maisto pramonėse.

Eimantas Kiudulas, Klaipėdos LEZ generalinis direktorius, tvirtina, kad FFG investicijos toliau stiprins uostamiesčio naftos ir dujų pramonės ekosistemą.

„Pastarojoje sėkmingai dirba tokie žaidėjai kaip „Klaipėdos naftos“ SGD terminamas, SGD klasteris ar jau trečius metus Klaipėdos LEZ sėkmingai gamybą plėtojanti „General Electric“ grupei priklausanti UAB „Advantec“, čia ne tik suvirinanti ir dažanti naftos žvalgyboje naudojamas rites, tačiau turinti ir itin aukštos kvalifikacijos projektuotojų komandą, - sako E. Kiudulas.

„Advantec“ gamykloje Klaipėdos LEZ dirba daugiau kaip 60 žmonių, bendrovė laisvojoje zonoje yra investavusi per 7,5 mln. EUR. Visoje Klaipėdos LEZ dirba daugiau kaip 4300 darbuotojų arba kas 20-as darbingo amžiaus klaipedėties. Su beveik 900 mln. EUR siekiančia investuotojų apyvarta ir 700 mln. EUR eksportu, Klaipėdos LEZ generuoja apie 3% visos Lietuvos eksporto ir bendrojo vidaus produkto.

Mantas Katinas, VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius, patvirtina, kad FFG investicija yra dar vienas žingsnis stiprinant Klaipėdą kaip Baltijos regiono naftos ir dujų pramonės lyderį. „FFG nuosavas mokymų centras bus stiprus postūmis pajūrio krašto naftos ir dujų klasterio vystymuisi, o taip pat pasitikėjimo mūsų verslo aplinka ženklas“, - teigia M. Katinas.

- - - - -

Klaipėdos LEZ savo veiklą vykdo nuo 2002 m. ir yra pirmoji iš šiuo metu šalyje veikiančių šešių laisvųjų ekonominių zonų. 412 h ploto zonos specializaciją plastiko, elektronikos prietaisų, plieno konstrukcijų gamybos, taip pat energetikos, metalo apdirbimo srityse nulėmė teritorijos lokacija, regiono darbo jėgos kvalifikacija ir vystoma infrastruktūra. Šiandien Klaipėdos LEZ yra didžiausia laisvoji ekonominė zona Lietuvoje pagal pritrauktų investicijų ir sukurtų darbo vietų skaičių. Baltijos šalių regione Klaipėdos LEZ išsiskiria savo paslaugomis, kurios leidžia investuotojams sustartuoti ypač greitai. Šiemet už tai jį pelnė įvertinimą viso pasaulio laisvųjų ekonominių zonų apdovanojimuose, organizuojamuose „Financial Times“ leidinio „FDI Magazine“.

Sutartis dėl veiklos Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje šiuo metu yra pasirašiusios 28 įmonės. Du trečdaliai bendrovių - užsienio kapitalo. Didžioji dalis teritorijoje gaminamos produkcijos yra skirta eksportui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder