Skrydžių bendrovę "Star1" gelbės kinai?

Skrydžių bendrovę "Star1" gelbės kinai?

Bankrutuojančiam aviacijos ir kelionių koncernui "Star Team Group" įsižiebė viltis - skęstančia lietuvių įmone susidomėjo Kinijos kompanija "HNA Group".

Ketvirtadienį 'Star Team Group" vadovai pasitiko į Vilnių atvykusį "HNA Group" atstovą Europoje Parkerį Džinsongą Džangą (Parker Jinsong Zhang).

Koncernui "Star Team Group" priklausančių įmonių "Star1 Airlines" ir "Star Holidays" vadovas Martynas Laivys tikina esąs įsipareigojęs kinams nekalbėti apie derybas, rašo "Lietuvos rytas".

M. Laivys ir pats prieš kelias savaites lankėsi Kinijoje.

Tie patys kinai prieš pusantrų metų domėjosi jau merdinčia "FlyLAL-Lithuanian Airlines". Jie kreipėsi į Lietuvos susisiekimo ministeriją teiraudamiesi, ar ketvirtasis pagal dydį Kinijos koncernas "HNA Group" galėtų jam naudingomis sąlygomis įsigyti "FlyLAL-Lithuanian Airlines" akcijų.

Dar šį mėnesį susisiekimo ministras Eligijus Masiulis vyksta su darbo vizitu į Kiniją. Jis planavo ten susitikti ir su "HNA Group" atstovais. tačiau toks susitikimas turėtų įvykti penktadienį Lietuvoje.

"Star Team Group" svečią domina ir galimybė pabendrauti su Tarptautinio Vilniaus oro uosto vadovais.

"Star Team Group" veiklą nutraukė rugsėjo pabaigoje, kai Dublino oro uoste buvo areštuotas vienintelis jų nuomojamas orlaivis. Daugiau nei prieš savaitę "Star Team Group" kreipėsi į teismą, kad koncernui būtų keliama bankroto byla. Abiejų įmonių - "Star1 Airlines" ir "Star Holidays" - veikla sustabdyta neribotam laikui.

Įmonių grupės skolos yra per 15 mln. litų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder