"Star Holidays“ neteko kelionių organizatoriaus pažymėjimo

"Star Holidays“ neteko kelionių organizatoriaus pažymėjimo

Lietuvos turizmo departamento direktoriaus įsakymu panaikintas UAB "Star Holidays“ pažymėjimo, patvirtinančio, kad įmonė atitinka kelionės organizatoriui keliamus reikalavimus ir gali teikti kelionių organizavimo paslaugas, galiojimas.

Pažymėjimas panaikintas gavus oficialią UAB "Star Holidays“ informaciją apie priimtą akcininkų sprendimą dėl kreipimosi į Vilniaus apygardos teismą dėl bankroto bylos iškėlimo.

Departamentas informuoja visus "Star Holidays“ turistus, kad jeigu prašymus dėl kompensacijų ar nuostolių atlyginimo jie jau yra pateikę agentūroms arba "Star Holidays“ iki spalio 1 d. imtinai, pakartotinai jų teikti Departamentui nereikia.

Turistai, kurie dar nepateikė minėtų prašymų, juos turi pateikti per agentūrą, kurioje įsigijo UAB "Star Holidays“ kelionę, kaip įmanoma greičiau. Prie prašymo turi būti pridėti jame nurodytų dokumentų originalus.

Departamentas raštiškai pavedė UAB "Star Holidays“ turimus prašymus iš agentūrų ir turistų oficialiai perduoti ne vėliau kaip iki spalio 6 d. vakaro.

Turizmo departamentas, perėmęs turistų pretenzijas iš UAB "Star Holidays“ ir iš kelionių agentūrų, inicijuos turistų patirtų išlaidų kompensavimo procedūrą iš kelionės organizatoriaus turimo prievolių įvykdymo užtikrinimo draudimo. Pranešama, kad visi turistų prašymai bus tenkinami bei draudimo lėšos paskirstomos proporcingai pareikštų reikalavimų dydžiui, nepriklausomai nuo prašymo dėl kompensacijos pateikimo datos.

Apie galimus kompensacijų mokėjimo terminus bei dydį Turizmo departamentas informuos tik gavęs pilną informaciją apie nukentėjusių turistų nuostolius.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder