Svarbiausi parametrai renkantis True Wireless ausines

Svarbiausi parametrai renkantis True Wireless ausines

Ausinės daugeliui žmonių yra vienas svarbiausių telefono priedų. Šiuo metu itin mėgstamos belaidės ausinės, kurios idealiai tinka naudojimui su išmaniaisiais. Ypač didelį patogumą užtikrina True Wireless belaidės ausinės, kurių populiarumas, pasak Varlė.lt specialistų, kasdien auga kaip ant mielių.

Kas yra True Wireless ausinės?

Kaip jau nurodo pats pavadinimas, True Wireless ausinės (kartais dar žymimos kaip TWS ausinės) neturi jokių laidų ir yra iš tikrųjų belaidės. Kai kurie belaidžių ausinių modeliai turi trumpą laidą, kuris jungia dešinės ir kairės pusės ausines, o True Wireless modeliuose jo nėra. Čia abi ausinės yra visiškai atskiri vienetai. Toks sprendimas užtikrina didesnį naudojimosi patogumą.

Pagrindiniai parametrai renkantis True Wireless ausines

Veikimo laikas ir įkrovimo greitis

Veikimo laikas ir įkrovimo greitis yra tikrai labai svarbūs parametrai kalbant apie visus mobilius įrenginius ir belaidės True Wireless ausinės čia ne išimtis. Nepaisant to, kad True Wireless ausinės yra labai mažos, norint mėgautis patogumu ir nepertraukiama muzika, jos turėtų pasižymėti mažiausiai 3 autonominio veikimo valandomis. Brangesnių modelių atvejais galima tikėtis ir geresnių baterijos veikimo rezultatų – iki 10 val.

Įkrovimo dėklas

Labai didelis privalumas – komplektacijoje esantis ausinių įkrovimo dėklas. Jo dėka galite būti tikri, kad nepamesite ausinių ir be to, kiekvieną akimirką galėsite jas įkrauti. Belaidžių ausinių įkrovimo dėklas yra savotiškas nešiojamas įkroviklis (angl. powerbank).

Triukšmo slopinimas

Brangesni belaidžių ausinių modeliai dažnai turi aktyvų triukšmo slopinimą (ANC). Tai funkcija, kuri ypatingai praverčia triukšmingose vietose.

Jungiamumas

True Wireless ausinėms jungiamumą užtikrina Bluetooth standartas. Varlė.lt specialistai pažymi, kad kuo naujesnis standartas, tuo geriau. Pigesni modeliai paprastai turi Bluetooth 4.1 arba 4.2, o brangesni – nuo Bluetooth 5.0. Papildomi privalumai yra aptX HD bei AAC kodekų palaikymas.

Naudojimosi patogumas

Labai praktiška ir naudojimosi patogumui didelę reikšmę turinti True Wireles ausinių savybė – integruoti funkciniai mygtukai, kurie leidžia atsiliepti į skambučius arba valdyti garsumo lygį. Brangesniuose ausinių modeliuose juos pakeičia jutikliniai skydeliai, kurie taip pat padaro ausinių dizainą patrauklesnį. 

Renkantis TWS ausines, Varlė.lt specialistai taip pat siūlo atkreipti dėmesį į jų formą. Prekyboje yra dviejų formos tipų True Wireless ausinės: „pupelės“ arba dažnai vadinami „budsai“ (pavyzdžiui, „Xiaomi TWS Basic“, „Samsung Buds“) arba „pagaliukai“ (pavyzdžiui, „Xiaomi TWS 2“ ar „Apple Airpods Pro“). „Pupelės“ tipo ausinės pasislepia ausyse ir yra praktiškos nepastebimos, tačiau jas sunkiau suimti rankomis ir išimti iš dėkliuko, o pametus – gali būti sudėtinga rasti. „Pagaliuko“ formos True Wireless ausines patogu paimti ir jų mikrofonas būna arčiau burnos, dėl ko pašnekovas jus girdės geriau, tačiau jos jau tampa ne tokios nežymios kaip „pupelės“ tipo.

Atsparumas vandeniui

Tiems asmenims, kurie planuoja True Wireless ausinėmis naudotis sporto salėje arba pasiimti vasarą į gamtą, Varlė.lt specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį į tai, ar jų korpusas turi bent jau mažiausią IP standartą ir pasižymi atsparumu prakaitui ir vandens purslams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder