Paveldosaugininkų parašo - su antstoliais

Paveldosaugininkų parašo - su antstoliais

Uostamiesčio sklypo, kur veikia buvusiame "Vaivos" kino teatre įsikūręs "Čili kaimas", detaliojo plano tvirtinimo epopėja stebina jau net visko mačiusią Klaipėdos savivaldybės Nuolatinės statybos komisiją. Nepaisant teismo įpareigojimo detalųjį planą suderinti, trečiadienį vykusiame komisijos posėdyje paveldosaugininkų palaiminimo taip ir nesulaukta.

"Pirmas toks atvejis", - komentuodamas tai, jog teismas savo nutartimi įpareigojo Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos teritorinį padalinį suderinti sklypo Herkaus Manto g. 11 detalųjį planą pagal dar 2006-aisiais išduotas sąlygas, kraipė galvą vyriausiasis miesto architektas Almantas Mureika.

"Precedento neturintis atvejis. Neteko girdėti, kad visoje apskrityje būtų buvę panašių bylų dėl detaliųjų planų ar techninių projektų. Galbūt pagal tai nusistovės kokia nors teisminė praktika", - antrino savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas neskundžiamą nutartį statybas minėtame sklype planuojančių verslininkų bei paveldosaugininkų nesutarimų byloje paskelbė dar prieš porą savaičių. Trečiadienį vykusiame Nuolatinės statybos komisijos posėdyje laukta atomazgos, tačiau KPD Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjas Naglis Puteikis savo parašu palaiminti detalųjį planą atsisakė.

"Teismo sprendimas įpareigoja suderinti pagal 2006 metais išduotas sąlygas, bet detalusis planas neatitinka dviejų punktų", - aiškino N. Puteikis.

Jo teigimu, parašas bus padėtas tik tuomet, kai statytojai - bendrovė "Investicijų kvadrantas" - palei Herkaus Manto gatvę suprojektuos pastatą, uždengsiantį sklype planuojamus modernios architektūros gyvenamosios bei komercinės paskirties statinius.

"Nutartis prilygsta įstatymui"

Darius ANUŽIS, UAB "Investicijų kvadrantas" direktorius
Įsiteisėjusi neskundžiama teismo nutartis prilygsta įstatymui. O ponas Puteikis parodė, kad jis yra aukščiau įstatymo, aukščiau teismo. Jis išrinktas į miesto Tarybą, bet jam įstatymai ir teismo nutartys negalioja.

Pasitarėme su advokatu ir ketvirtadienį iš pat ryto kreipsimės į Vyriausiąjį administracinį teismą dėl vykdomojo rašto išdavimo. Per 14 dienų antstolis turės įvykdyti teismo nutartį. Jei KPD nepasirašys, pirmą kartą skiriama bauda iki 1 000 litų, o nevykdant ir toliau gali būti iškelta baudžiamoji byla.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder