Žuvininkystės tarnyba mokslinės veiklos nebevykdo

Žuvininkystės tarnyba mokslinės veiklos nebevykdo

VĮ Turto bankas parduoda anksčiau Žuvininkystės tarnybai priklausiusį laivą "Darius". Tarnybos direktorius Tomas Kazlauskas sako, kad tarnyba mokslinės veiklos nebevykdo jau beveik metus. Pardavėjams laivas tam tikra egzotika, jie džiaugiasi, kad juo jau domisi potencialūs pirkėjai. Pradinė "Dariaus" kaina - per 200 tūkst. eurų.

Nors "Darius" - žvejybos laivas, jį Žuvininkystės tarnyba naudojo moksliniais tikslais, atlikdavo mokslinius tyrimus jūroje. Ruošiant laivą parduoti iš jo išmontuota mokslinė įranga ir jis parduodamas be jos. Pasak Turto banko Finansinio turto ir pardavimų direktoriaus Benito Joniko, šis laivas vėl tinkamas atlikti savo pirminę paskirtį - gaudyti žuvis.

T. Kazlausko teigimu, laivą "Darius" perduoti Turto bankui nuspręsta prieš metus. Optimizuojant Žuvininkystės tarnybą nutarta, kad ši įstaiga, užsiimanti viešuoju administravimu, t. y. vykdanti žvejybos kontrolę ir užsiimanti žuvivaisa, mokslinės veiklos nevykdys. Ja turi užsiimti mokslininkai, t. y. Klaipėdos universitetas (KU).

Pernai vasarą KU buvo perduota Kopgalyje esanti mokslinių tyrimų laboratorija. Kadangi KU turi modernų mokslinių tyrimų laivą "Mintis", tokio laivo kaip "Darius" jam tikrai nereikėjo.

"Dariaus" perdavimo Turto bankui procedūra pradėta seniai, bet jis ilgai negalėjo jo priimti, todėl perdavimas užtruko ilgiau nei mokslinių tyrimų laboratorijos.

Turto banko komunikacijos vadovas Tomas Bagdonas paklaustas, ar tikimasi laivą parduoti, ar su juo nebus taip, kaip nutiko su UAB Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcionu, kurio nepavyko parduoti (šiuo metu jau paskelbtas bendrovės bankrotas) atsakė: "Laivu jau domisi potencialūs pirkėjai, atvažiuoja jo apžiūrėti, o ar pirks, sunku pasakyti."

Vyriausybės nutarimas priimtas pernai rugsėjį, tačiau "Darių" Turto bankas perėmė tik šiemet kovo pradžioje. Pasak T. Bagdono, kai turtas yra perimamas, iki tol, kol jis pasiekia pardavimo procesą, užtrunka maždaug pusę metų.

Visų pirma reikėjo išmontuoti laive buvusią mokslinę įrangą, aprašyti turtą, o laive labai daug dalykų, kuriuos būtina aprašyti.

Aukcionas

Gegužės 13 d. per aukciono sistemą www.evarzytynes.lt laivą "Darius" bus siūloma įsigyti už pradinę 215,7 tūkst. eurų kainą. Dalyvių registracija skelbiama savaitė iki aukciono pradžios, o baigiama - keturios dienos iki aukciono pradžios.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder