Autobusai stringa kamščiuose

Autobusai stringa kamščiuose

Dėl suintensyvėjusio eismo mieste ir vykstančių įvairių darbų kamščiuose stringa ir viešasis transportas. Tikimasi, kad nukrypimai nuo tvarkaraščių ilgai netruks, tačiau žmonės turėtų atidžiau planuoti keliones, kad netektų vėluoti.

Transportininkai pastebi, kad piko metu daugiausia kemšasi įvažiavimai į miestą, tačiau ir pačiame mieste yra karštų taškų.

VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) laikinai vadovaujantis Andrius Samuilovas pripažino, kad kasmet rugsėjis transportininkams būna karštas.

Nuo rugsėjo 1 dienos Klaipėdoje galioja rudens grafikas. Pasak A. Samuilovo, pritaikytas šį pavasarį galiojęs viešojo transporto tvarkaraštis, kuriame buvo suderinti miesto ir privežamųjų maršrutų važiavimo laikai. Vis dėlto eismas stringa.

"Nors pavasario tvarkaraštis buvo sustyguotas, po vasaros mieste yra pokyčių, pavyzdžiui, užsitęsę vasarą pradėti gatvių remonto darbai arba kaip tik per vasarą pasibaigę pavasarį vykdyti darbai. Atidžiai stebime, kaip laikomasi tvarkaraščių. Stebime, ar yra sisteminių nukrypimų nuo tvarkaraščio, tai yra, ar toje pačioje atkarpoje tuo pačiu metu skirtingi vairuotojai vėluoja arba važiuoja greičiau. Tai fiksuojame ir spalio 1 dieną koreguosime maršrutus", - sakė A. Samuilovas.

Jo teigimu, priemiesčiuose per vasarą neretai padaugėja gyventojų, atsiranda naujakurių. Tai reiškia, kad keliuose atsiranda ir daugiau transporto priemonių.

"Stebime ir bandome koreguoti važiavimo laiką, bet yra vietų, kur pikas yra pikas, kur autobusai stovi bendrame sraute. Deja, autobusas sparnų neturi ir perskristi ar kaip nors apvažiuoti kamščių negali", - teigė KKT vadovas.

Nors visi įvažiavimai į miestą yra stringantys, tačiau pašnekovas išskyrė Liepų g., kur yra tvarkoma kelio atkarpa ir statomas prekybos centras, Šilutės pl., kur vis dar vyksta inžinerinių tinklų darbai, Liepojos g. miesto link, nes ten nuolat susidaro kamščiai.

"Liepojos gatve į centrą važiuojantys 3, 8E, 15 autobusai tiesiog juda su kamščiu. Kretingos gatve važiuojantys autobusai išlenda Panevėžio g., Šiaurės pr., apvažiuoja tą vietą, bet jie paskui įstringa ties Dariaus ir Girėno g. viaduku. Dar vienas karštas taškas yra važiuojant iki S. Daukanto gatvės. Vakare viskas kartojasi, tik važiuojant į kitą pusę.

Tiems maršrutams, kurie važiuoja tik mieste, šiek tiek lengviau, bet jeigu užkabinamas miesto pakraštys arba išvažiuojama iš miesto, piko metu tiems maršrutams duodame daugiau laiko. Bet jeigu pasitaiko koks eismo įvykis ar kas nors kita, visi stovi", - padėtį apibūdino A. Samuilovas.

Jo teigimu, Šilutės plente, ties prekybos centru "Depo", vakarinis pikas prasideda dar prieš pusę penkių vakaro. Kartais eilė driekiasi net nuo "Klaipėdos energijos" ar Kauno gatvės.

Tiems, kurie dirba centre, o gyvena Šilutės plente ties "Banginiu", tikras išsigelbėjimas yra į LEZ važiuojantis 22B, kadangi jis tą vietą pasiekia greičiau nei 2, 5 ar M5 maršrutinis taksi, tik reikia kiek grįžti atgal pėsčiomis. Pasak A. Samuilovo, teko pastebėti, kad šitaip važiuoja nemažai žmonių.

Teigiama, kad Klaipėdos miesto spūstys, palyginti su Vilniumi, Kaunu ar kitais Europos miestais, nėra didelės, paprastai jas galima įveikti per 10-15 minučių. Vis dėlto 2016-aisiais buvo skaičiuota, kad per metus Klaipėdoje dėl spūstyse sugaišto laiko prarasta pridėtinė vertė siekia 119 mln. eurų, o praradimai trijuose didžiuosiuose šalies miestuose sudaro 2,2 proc. Lietuvos BVP.

Tikimasi, kad padėtį Klaipėdoje pagerins virš Šilutės pl. ir Baltijos pr. žiedinės sankryžos planuojama estakada, itin naudinga būtų tiesioginė jungtis Šilutės link, Statybininkų prospekto tęsinys.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder