Gelbėtojai rungėsi dėl geriausiųjų vardo

Gelbėtojai rungėsi dėl geriausiųjų vardo

Trečiadienio rytas Klaipėdoje prasidėjo su neįprastai dideliu būriu gelbėtojų antrosios Melnragės paplūdimyje. Čia vyko šeštus metus rengiamas ir jau tradicija tapęs Lietuvos paplūdimio gelbėtojų čempionatas. Šįkart tarpusavyje rungėsi Klaipėdos, Palangos ir Nidos gelbėtojai. Tiesa, buvo kviečiami ir kolegos iš Latvijos, tačiau dėl lėšų trūkumo jų komanda į renginį atvykti negalėjo.

„Kiekvieną komandą sudaro 6 vaikinai ir 2 merginos. Vyksta įvairios estafetės, plaukimo, bėgimo rungtys. Taip tikrinamas gelbėtojų greitis ir reakcija. Be šių užduočių, yra ir virvės traukimas, netikro skęstančiojo gelbėjimas, transportavimas“, – apie Lietuvos paplūdimio gelbėtojų čempionato eigą pasakojo BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas, gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki.

Čempionatą apsunkino ekstremalios oro sąlygos: bangavimas siekė 4 balus, pūtė stiprus vėjas. Vis dėlto, nepaisant prastų oro sąlygų, dėl kurių buvo sutrumpintos kai kurios užduotys, čempionate įvestos 2 naujos rungtys – plaukimas jūrinėmis baidarėmis bei plaukimas banglentėmis.

Renginyje lankėsi ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. „Gelbėtojų darbas vasarą yra ypatingai matomas ir stebimas. Tokios rungtynės yra gera proga ne tik pasigalynėti, kas greičiau plaukia ar įveikia estafetes, bet, visų pirma, tai yra pasidalinimas patirtimi ir treniruotė. Linkiu, kad per visą sezoną nebūtų nė vieno nuskendusiojo, o atvejais, kai gelbėtojams tenka atlikti savo darbą, niekam nekiltų abejonių dėl jų pasirengimo“, – linkėjo V. Grubliauskas.

Nugalėtojų taurę iškovojo klaipėdiečiai, antroji vieta atiteko Palangos komandai, treti liko gelbėtojai iš Nidos.

Kitais metais Lietuvos paplūdimio gelbėtojų čempionatą planuojama rengti Nidoje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder