Grafičius uždažo "aukso" dažais

Grafičius uždažo "aukso" dažais

Vieno namo Klaipėdos senamiestyje gyventojai nustėro sužinoję, kiek jiems reikės sumokėti už nedidelio ploto fasado dažymą. Anot klaipėdiečių, už tokią sumą sieną galima paauksuoti.

Kurpių gatvės 2 namo gyventojai neseniai gavo sąskaitas už fasado sienos dažymo darbus - jie kainavo per 300 litų. Lyg ir nedidelė suma, bet tiek atsiėjo apie 3 kvadratinių metrų sienos atnaujinimas: gyventojai patys išmatavo uždažytą plotą.

"Nei skambino, nei klausė, nei įspėjo - tik sąskaitą atsiuntė. Ir tą - be parašų, antspaudų, argi toks dokumentas galioja?

Būtų bent padoriai padarę, o dabar dažų spalva skiriasi. Nors už tokią kainą sieną paauksuoti galima. Gal patys būtume žymiai pigiau ir geriau uždažę", - sakė vienas namo gyventojas.

Šį namą administruoja "Danės būstas". Pateiktoje sąskaitoje rašoma, kad nudažyta 17 kvadratinių metrų plotas ir detaliai nurodomos visos kainos dedamosios dalys: atlygis darbininkams - beveik 190 Lt, likusi dalis išleista medžiagoms, gruntui ir fasado dažams.

"Danės būstas" neatsakė į užklausą, kodėl kaina tokia didelė.

Kiti namų administratoriai, susidūrę su išterliotų namų sienų valymu, sako, jog vieno kvadratinio metro valymo kaina gali svyruoti nuo 30 iki 100 ir daugiau litų.

"Praėjusiais metais mes apklausėme statybininkus, skelbėme konkursus paslaugai pirkti.

Kainos vidurkis - apie 70 litų. Aišku, gali kainuoti pigiau - bet tik tuo atveju, kai dažymo darbai atliekami savo jėgomis. Tokiu atveju kvadratinį sienos metra galima atsinaujinti ir už 30 litų, bet vargu ar bus gera kokybė - grafičių šalinimas yra gana sudėtingas darbas: reikia specialių cheminių priemonių įsigėrusiems dažams pašalinti, parinkti pigmentus, kad nauja spalva neišsiskirtų, kad naujieji dažai neišbluktų.

Todėl kaina gali viršyti ir 100 litų", - pasakojo UAB "Laukininkų valda" vadovė Regina Uznienė.

Anot jos, nemažai namų sienų pernai buvo atnaujinta, bet šiuo metu procesas sustojo.

"Atnaujintos sienos traukia vandalus. Jie piešia net ant renovuotų namų", - paaiškino R. Uznienė.

Viena iš fasadų atnaujinimo paslaugas Klaipėdoje teikiančių bendrovių kvadratinį metrą grafičių siūlo nuvalyti už 81 litą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder