Grąžins vienpusį eismą Žvejų gatvėje

Grąžins vienpusį eismą Žvejų gatvėje

Pavasarį Žvejų gatvėje panaikintas vienpusis eismas tarp eismo dalyvių pasėjo sumaištį, tad Klaipėdos savivaldybė ruošiasi grąžinti senąją tvarką.

Antradienį į Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisiją kreipėsi Tarybos narys Audrius Vaišvila. Pasak jo, kai kurios kavinės yra ant važiuojamosios kelio dangos, tad neretai prasilenkti automobiliams tampa neįmanoma.

Jam pritarė Klaipėdos turizmo ir informacijos centro (KTIC) direktorė Romena Savickienė. Jos teigimu, šią vasarą Žvejų gatvė tapo didžiule automobilių stovėjimo aikštele.

"Automobiliai buvo paliekami abiejose kelio pusėse. Gatve eina ir pėstieji. Lieka pasidžiaugti, kad nenutiko joks eismo įvykis. Labai nesaugu. Verslui sudėtinga kurti kavines ir poilsio zonas, nes ten sąlygos nepriimtinos. Sulaukiame daug pasipiktinimo tiek iš miesto svečių, tiek iš miestiečių", - teigė R. Savickienė.

Už vienpusio eismo grąžinimą pasisakė ir policija. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika kartu su vienpusio eismo grąžinimu rekomendavo Žvejų gatvėje uždrausti ir transporto priemonių stovėjimą.

"Vasaros pradžioje buvo svarstoma galimybė, kaip kavinių paviljonai turėtų stovėti ant kelio. Mes tam pritarėme ir nenorėjome išvaryti verslo. Manome, kad eismo saugumą užtikrins tik vienpusis eismas. Trejus metus galiojęs sprendimas sumažino chaosą. Automobiliai turėtų būti statomi tolimesnėse erdvėse, aikštelėje prie piliavietės", - neabejojo M. Džermeika.

Visgi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Olego Mariničiaus manymu, kol kas vertėtų apsistoti tik prie vienpusio eismo grąžinimo, mat vairuotojai ir taip draudimų Žvejų gatvėje nepaiso.

"Galima pateikti statistiką, kiek išrašyta baudų. Bandome problemą sutvarkyti, bet kol kas nepavyksta. Jeigu padarysime vienpusį eismą, neliks taksi vairuotojų, kurie laukia savo auksinių klientų", - sakė O. Mariničius.

Saugaus eismo komisija sutiko, kad į Žvejų gatvę būtų grąžintas vienpusis eismas. Į ją bus galima patekti važiuojant Vežėjų, Pasiuntinių ir Mėsininkų gatvėmis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder