„Gyvenimas linksmesnis, kai supranti juokus“

„Gyvenimas linksmesnis, kai supranti juokus“

Pirmadienį, minint Melagių dieną, pasiteiravome praeivių, ar jie yra linkę patys apgaudinėti ir kaip reaguoja į balandžio 1-osios pokštus.

Ina:

Balandžio 1-oji man yra eilinė diena, galbūt todėl šiandien manęs niekas neapgavo ir aš nesu linkusi meluoti. Šią pavasario dieną gautą informaciją visada patikrinu du kartus, nes turiu sesę, kuri retkarčiais mėgsta juokaudama mane apgauti, o aš vis "paslystu" ant jos juokų. Esu iš tų žmonių, kurie daiktus vadina tikraisiais jų vardais, niekada nesakau netiesos, todėl šios melagingų pokštų dienos nepalaikau. Aš manau, kad daugiausia meluoja tie ponai, kurie valdžioje sėdi.

Inga:

Nemeluoju visus metus, bet, kai jau net kalendorius leidžia - ir pati sau nedraudžiu pameluoti porai žmonių, todėl šie metai ne išimtis: bandžiau tradiciškai apgauti kolegę darbo klausimais ir man puikiai pavyko. Pati nesu patikli, bet prisipažinsiu: vaikams geriausiai pavyksta man apdumti akis, ir, žinoma, nepamirškime melagių valdininkų, kuriems taip pat puikiai sekasi kalbėti netiesą.

Martynas:

Pasaulinės juokų dienos nevadinu ypatinga data. Esu patiklus žmogus, naiviai tikiu žmonėmis net tose situacijose, kai to daryti nederėtų, bet viską permąstęs gebu atskirti, kas tiesa, o kas melas. Meluočiau, jei sakyčiau, kad niekada neapgaudinėju, bet šiandieninės dienos galimybe, deja, nepasinaudojau. Nebent būtų galima užskaityti rašto darbo atsiskaitymą, vykusį šiandien, kai parašiau neteisingus atsakymus tam, kad dėstytoja pastebėtų.

Adrijus:

Kai pats jau esu tėtis, ši diena man niekuo neišsiskiria iš kitų. Kai buvau vaikas, ši data buvo kur kas ypatingesnė: tetoms meluodavau apie besileidžiančius parašiutus, sugalvodavau ne vieną balandžio 1-osios pokštą, kurį pavykdavo įgyvendinti. Dabar, kai mano sūnus dar mažas, nesupažindinau jo su melu. Žmogui į sielą neįlįsi, todėl iš tolo melagio niekaip neatpažinčiau.

Gabija:

Dabar tik pietų metas, tai kol kas dar nieko nepavyko apgauti, bet prisipažinsiu: ketinu tai padaryti ir aš. Ankstyvą rytą mane apgaudinėjo šeimos nariai: mama švelniai pamelavo apie namie gamtinius reikalus atlikusį šuniuką, tėtis juokavo kiek aštriau - išgąsdino, jog sesuo ligoninėje. Esu iš patiklių žmonių rato ir manau, kad vyrai meluoja dažniau ir baisiau nei moterys, galbūt todėl Seime jų ir yra daugiau.

Aurimas:

Balandžio 1-oji - sunki darbo diena, nes niekas tavimi netiki, visi mano, kad kiekvienas tavo ištartas žodis tolygus melui. Kai mane apgauna, bandau atsirevanšuoti ir pameluoti tam žmogui dvigubai, bet, deja, šiandien nepavyko. Ryte gavau mamos žinutę, kurioje ši rašė, jog mano paltas išteptas ir, žinoma, aš skubėjau jo valyti. Atsilygindamas bandžiau apgauti ir ją, siūliau pasitikrinti batraiščius, neva šie atsirišę, o ji, pasirodo, dėvėjo batelius su užtrauktukais.. Šią dieną vertinu teigiamai, gyvenimas linksmesnis, kai supranti juokus, nors, žinoma, rimtais dalykais nesu linkęs juokauti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder