Jūrų kadetų mokykla: moksleivių antplūdžio nėra

Jūrų kadetų mokykla: moksleivių antplūdžio nėra

Derinami paskutiniai uostamiestyje steigiamos Jūrų kadetų mokyklos niuansai. Jau siuvamos uniformos, politikams liko patvirtinti mokyklos tvarkos aprašą. Tiesa, pripažįstama, kad norinčiųjų mokytis šioje naujoje mokykloje galėtų būti ir daugiau, nes iki šiol gauti tik 75 prašymai.

Pasak valdininkų, Jūrų kadetų mokykloje bus įgyvendinama pagrindinio ugdymo programa ir taikomi Jūrų kadetų ugdymo sampratos elementai.

"Numatyta tipinė jūrų kadetų ugdymo savaitė. Mokiniai bus užimti visą dieną, todėl nustatoma, kad šioje mokykloje vaikai bus maitinami", - politikams pristatydama projektą viename iš miesto Tarybos komitetų, pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Pasak jos, yra numatyta, kad jūrų kadetai bus pavežami į stovyklas ir praktinių užsiėmimų vietas. Tam taip pat reikia numatyti lėšas.

Skaičiuojama, kad šiam sprendimui įgyvendinti šiemet reikės 14,8 tūkst. eurų, o 2020 metais - 73,9 tūkst. eurų.

Politikai teiravosi, ar toliau bendraujama su Krašto apsaugos ministerija, nes esą ši taip pat galėtų prisidėti finansais, pavyzdžiui, apmokėti bent uniformų siuvimą.

Savivaldybės atstovė patikino, kad su ministerija siekiama pasirašyti bendradarbiavimo sutartį.

"Bet uniformas kol kas perkame patys", - minėjo N. Laužikienė.

Pasiteiravus, kaip atrodys jūrų kadetų uniformos, Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo patarėja Vida Bubliauskienė "Vakarų ekspresui" pasakojo, kad skiriamieji ženklai bus siuvami ant megztukų.

"Kol kas dar negalime parodyti pavyzdžio, kaip atrodys uniformos, nes dar derinami skiriamieji ženklai", - paaiškino V. Bubliauskienė.

Jos duomenimis, kol kas yra gauti 75 norinčiųjų nuo rugsėjo 1-osios mokytis šioje mokykloje prašymai. Didžioji dalis - berniukai, bet yra šiek tiek ir mergaičių. Pagal dabartinius duomenis, skaičiuojama, kad bus dvi penktokų ir po vieną šeštokų, septintokų ir aštuntokų klases.

"Klasės kol kas nėra perpildytos, tad dokumentus dar galima teikti į bet kurią klasę. Jokios atrankos nėra. Svarbi tik vaiko motyvacija, kad jis norėtų mokytis tokioje mokykloje", - minėjo V. Bubliauskienė.

Mokykla dar parengs Jūrų kadetų garbės kodeksą, uniformos dėvėjimo, išvaizdos reikalavimų aprašus ir kitus reikalingus dokumentus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder