Klaipėdoje atnaujinti du sporto aikštynai

Klaipėdoje atnaujinti du sporto aikštynai

Klaipėdoje atnaujinti dviejų švietimo įstaigų sporto aikštynai – Prano Mašioto bei „Pajūrio“ progimnazijų stadionai.

„Pernai sutvarkytas „Vėtrungės“ gimnazijos stadionas, šiemet sporto sąlygos pagerėjo prie dar dviejų uostamiesčio mokyklų ir tuo darbai nesibaigia. Artimiausiuose planuose – „Versmės“ progimnazijos bei Vytauto Didžiojo gimnazijos sporto aikštynų atnaujinimas, Futbolo mokyklos konversija. Palaipsniui planuojama atnaujinti ir kitų mokyklų sporto aikštynus, šiuo metu rengiama trimetė stadionų atnaujinimo programa. Džiaugiantis jau atliktais darbais į akis vis dar krenta kontrastas šalia esančiose sporto aikštelėse. Noriu tikėti ir turime padaryti viską, kad ir greta esanti infrastruktūra taip pat atrodytų civilizuotai“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Prano Mašioto progimnazijos futbolo aikštėje įrengta nauja danga, kamuolių gaudyklės, futbolo vartai, dengti atsarginių žaidėjų suoleliai, sutvarkyta aplink aikštę esanti veja, aikštė apjuosta nauja tvora. Atnaujinta ir šalia esanti universali sporto aikštelė: čia taip pat įrengta nauja dirbtinė danga, sutvarkyta tvora. Darbai kainavo 214 tūkst. eurų, rangovas – UAB „Rolana“. Atnaujinta futbolo aikšte naudosis ne tik Prano Mašioto progimnazijos moksleiviai – čia, kol vyks Futbolo mokyklos konversija, treniruosis ir pastarosios įstaigos auklėtiniai. Tuo pat metu greta esanti universali sporto aikštelė jau tarnauja visų miestiečių poreikiams.

„Pajūrio“ progimnazijos stadione darbai taip pat baigti. Čia futbolo aikštė buvo praplatinta iki pilnų futbolo aikštės matmenų, sutvarkytas drenažas, įrengtas pagrindas, paklota nauja dirbtinės žolės danga, pastatyti futbolo vartai, sutvarkyti ir gumine danga padengti bėgimo takai, įrengtas šuolių į tolį sektorius, stadionas apjuostas nauja tvora. Darbus sporto aikštyne atliko bendrovė „Kvėdarsta“. Visas „Pajūrio“ progimnazijos stadiono atnaujinimas kainavo 521 tūkst. eurų. „Pajūrio“ mokykla atnaujintu stadionu taip pat laikinai dalinsis su Futbolo mokyklos auklėtiniais, gausiai šios įstaigos bendruomenei vieno stadiono treniruotėms neužteks. Prie „Pajūrio“ mokyklos netrukus bus pastatyti ir Futbolo mokyklos auklėtiniams skirti konteineriniai persirengimo kambariai su dušais bei tualetais.

Anot miesto mero, jei tik liks laisvo laiko nuo aktyvaus naudojimo pamokoms ar popamokinei sportinei veiklai, sutvarkytais stadionais turi būti suteikta galimybė naudotis ne tik moksleiviams. Mero teigimu, laikyti aikštynus tuščius ir užrakintus – tikrai ne geriausias sprendimas, tačiau iš bendruomenės pusės turi būti prisiimti labai aiškūs įsipareigojimai ir atsakomybė už eksploataciją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder