Klaipėdos centre į Danę teka teršalai

Klaipėdos centre į Danę teka teršalai

Klaipėdos miesto centre, Danėje, žvejojęs vyras pamatė kaip iš lietaus surinkimo vamzdžio teka dyzelinas. Atvykę ugniagesiai niekaip negalėjo greitai sustabdyti teršalų tekėjimo.

Priešais „Klaipėdos energijos“ pastatą, netoli irklavimo bazės žvejojęs vyras apie 8 val. ryto pamatė upėje teršalų dėmes. Apie tai jis informavo asociacijos „Klaipėdos rajono žvejai“ narius.

Šie atvykę į vietą apie stebimą nelaimę informavo bendruoju pagalbos telefonu 112. Į vietą atvyko ugniagesiai, aplinkosaugininkai. Pradėtos taikyti priemonės teršalams sulaikyti, pastatytos boninės užtvaros, panaudoti absorbentai. Tačiau net ir po 11 val. teršalai dar tekėjo.

Spėliojama, kad į upę Klaipėdos centre teršalai galėjo pradėti bėgti dar naktį. Iš kur jie – nežinoma. Netoli yra kelios automobilius remontuojančios įmonės. „Ar čia iš kokios įmonės, ar iš autoįvykio galėjo patekti, kai nubėgo į kanalizaciją.

Neaišku čia. Matosi, kad teka naftos produktai, nes jie labai greitai skaidosi. Čia tik atrodo, kad labai daug teka, nes susidaro plėvelė. Dar prireiks laiko, kol vamzdynas išsivalys“, – sakė Juozas Vintilas, Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vyresnysis specialistas.

Prieš pusantro mėnesio, tik kiek toliau nuo miesto centro, taip pat Danėje stebėti teršalai.

Tada šaltinio nustatyti nepavyko. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder