Klaipėdos piliavietėje iškilo trispalvė

Klaipėdos piliavietėje iškilo trispalvė

Klaipėda švenčia prieš tris dešimtmečius atkurtą Lietuvos Nepriklausomybę. 12 valandą uostamiesčio piliavietėje giedant himną pakilo trispalvė.

Jau prieš vidudienį čia būriavosi gausi klaipėdiečių ir miesto svečių minia. "Su švente kiekvieną čia esantį ir nesantį, tačiau gyvenantį ir kuriantį čia, Klaipėdoje, Lietuvoje", - šventinėje kalboje susirinkusiems žmonėms ištarė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Uostamiesčio vadovas kalbėjo, kad trys dešimtmečiai, kuriais Lietuva šiandien gali didžiuotis, buvo kupini mūsų šalies pasiekimų.

"Tai valstybės kelias. Dėl jo Lietuva pasaulyje tapo gerbiama, matoma. Į jos balsą įsiklausė. Ir tai yra mūsų visų nuopelnas. Visų, kurie kuria.

Jeigu kalbame apie tris dešimtmečius žmogaus gyvenime, tai jau yra daugiau nei viena karta", - džiaugėsi V. Grubliauskas.

Tačiau kartu jis pažymėjo, kad Lietuva turi dar daug ko siekti.

"Ir pasakyti, kad šiandien esame aukštumoje ir galime atsipūsti, ko gero, būtų viena iš didžiausių klaidų. Stovėdami čia, šioje vietoje, mes, klaipėdiečiai, turbūt nelabai susimąstome, kad esame istorinėje miesto vietoje - Klaipėdos lopšyje.

Ir labai simboliška, kai valstybės vėliavą, minint jos trisdešimtąsias Nepriklausomybės metines, pakelia Lietuvos jūrinės valstybės ateities pranašai, simbolis, kūrėjai", - didžiavosi V. Grubliauskas.

Vėliavą iškilmingai pakėlė Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos auklėtiniai.

"Vakarų ekspreso" kalbinti klaipėdiečiai teigė, kad Kovo 11-oji turi ypatingą reikšmę ne tik valstybei, bet ir jų pačių gyvenimui.

"Aš esu laimingas, kad gyvenu laisvoje šalyje. Kai kurie žmonės kalba, kad algos mažos. Bet ne viskas šiame pasaulyje yra matuojama pinigais. Reikia mylėti ir branginti šalį tokią, kokią turi", - sakė kartu su vaikais į renginį atvykęs Kęstas.

Klaipėdietė Lina teigė, kad ir savo sūnui ypatingomis Lietuvai dienomis primena, kaip svarbu yra vertinti laisvę.

"Žvelgi į savo augantį vaiką ir supranti, kad jis irgi kurs tą Lietuvą. Todėl labai svarbu vaikams pasakoti apie šalį, kurioje jie gyvena. Jaunimui laisvė yra tarytum savaime suprantama. Tad pasakoju savo sūnui apie tai, jog ne visada buvo taip - kažkada žmonės už laisvę kovojo", - sakė moteris.

O štai Kristina džiaugėsi - mūsų tauta pasižymi ypatinga stiprybe, todėl, anot jos, ir išsikovojome Nepriklausomybę.

"Mylime Lietuvą, todėl mūsų nepalaužė nei prievarta, nei gąsdinimai, kad pražūsime", - sakė ji.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder