Kovo 11-oji Klaipėdoje – su važiuotynėmis

Kovo 11-oji Klaipėdoje – su važiuotynėmis

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną dauguma klaipėdiečių minėjo kaip ir Vasario 16-ąją – virtualiai, stebėdami renginių transliacijas. Tačiau dalis susibūrė ir vėliavomis papuoštų automobilių kolona važiavo per miestą, kviesdami švęsti.

Miestiečius vaizdo įraše sveikinęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas kvietė nepamiršti, kad 31 kartą švenčiama Kovo 11-oji yra šventė, kuri kiekvieno Lietuvos piliečio širdyje ir mintyse yra viena svarbiausių datų.

„Pernai gausybė žmonių su trispalvėmis Klaipėdos mieste šventė šią šventę ir džiaugėsi svarbia diena. Deja, šiais metais šventės pobūdis kitoks, nors jos turinys, svarba ne mažesnė“, - kalbėjo meras, raginęs saugoti ir puoselėti laisvę.

Daug dėmesio sulaukė spalvinga automobilių kolona, nusidriekusi per miestą. Į šventinį automobilių paradą visoje Lietuvoje kvietė VšĮ „Patriotiški lietuviai“. Klaipėdoje su trispalvėmis važiavo apie 200 automobilių iš Klaipėdos miesto ir rajono.

Kolona, lydima policijos ekipažų, nuo tarptautinės perkėlos važiavo miesto gatvėmis iki Kruizinių laivų terminalo. Važiuotynėse dalyvavo ne tik Klaipėdos miesto, bet ir Klaipėdos rajono gyventojai.

Klaipėdiečiai nuotoliniu būdu šventinę dieną dar galės stebėti ir specialius renginius.

17 valandą „Legendą apie laisvę“ iškilmingai pasakos Klaipėdos kariliono varpai. Koncertą bus galima išgirsti gyvai, vaikštinėjant Liepų ar netoliese esančiomis gatvėmis. Jis taip pat bus tiesiogiai transliuojamas internetu Klaipėdos koncertų salės „Facebook“ ir „Youtube“ platformose.

18 val. per LRT plius bus transliuojamas šventinis Europos jaunimo sostinės metų atidarymas. Jaunatviškai linkėjimus Lietuvai ir Europai iš Klaipėdos siųs The Roop, Jurijus Veklenko, Graži ir ta galinga, Royce ir Vilius Popendikis ir daugelis kitų. Taip pat išgirsite įdomius pokalbius su Andriumi Tapinu, Vaidotu Valiukevičiumi, Virginijumi Sinkevičiumi, Luku Kornelijumi Vaičiaku ir kt.

Renginio transliacija #chooseklaipeda „Facebook“ paskyroje prasidės 19.10 val.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder