Mamos žygiavo pajūriu su kūdikiais

Mamos žygiavo pajūriu su kūdikiais

Mamos žygiavo pajūriu su kūdikiaisMamytės su kūdikiais nešynėse, žygiuodamos pajūriu, pirmadienį prisijungė prie Europos vaikų nešiojimo savaitės iniciatyvų. Trylika mamų, įsisodinusių vaikus į nešynes, žingsniavo pajūriu nuo Šiaurinio molo Pirmojoje Melnragėje iki Girulių ir atgal.

Smagus susibūrimas šiltą ir saulėtą pavasario dieną sudomino ne tik klaipėdietes, kai kurios mamos atvažiavo prie jūros ir iš Vilniaus. Pasak akcijos organizatorės Emilijos Vareikytės Sadauskienės, šia iniciatyva mamos prisijungė prie visoje Europoje antrus metus minimos vaikų nešiojimo savaitės renginių. Nešynėse vaikus nešiojančių mamų susibūrimai vyks ir Vilniuje, Kaine, Elektrėnuose.

Žygyje pajūriu dalyvavusios mamos kartu nešėsi įvairaus amžiaus vaikučius nuo pusės metų iki 1 metų ir 4 mėnesių amžiaus. "Nešynėje kūdikį galima nešioti nuo gimimo iki tol, kol jis nori būti nešiojamas. Mano pačios vaikas yra 1,2 metų. Vaiką nešioti nesunku, esu įpratusi, nes darau tai nuolat. Žinoma, labai svarbu, kad ir nešynė būtų ergonomiška, patogi. Reikalavimai jai taikomi kaip turistinei kuprinei. Ergonomiškoje nešioklėje kūdikis gali ir gulėti, ir sėdėti. Kai sėdi, jo kojytės neturi kabėti, o apglėbti mamą, nešynės nugara turi būti paminkštinta, petnešos siauros, o diržas, kuris segasi ant juosmens - platus ", - svarbiausius kriterijus vardino mama.

Nuolatinis vaiko nešiojimas prisirišus prie savęs - tradicinis, laiko patikrintas, rūpinimosi mažais vaikais būdas. Iki šiol mamos, tarsi kengūros, prisirišusios mažylius nešioklėse, nuolat nešiojasi daugelyje Pietų Amerikos, Azijos, Afrikos šalių. Europoje ir Amerikoje, deje, šis būdas dažnai nepelnytai pamirštamas, įsivaizduojama, jog vežimėliai, supami gultukai, supynės ir kiti įrenginiai pranašesni už primityvias nešynes.

Vis dėlto Europos pediatrai skatina mamas kuo daugiau nešioti mažus vaikus. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad bent tris valanadas per parą nešiojamas kūdikis verkia net 43 proc. mažiau už nenešiojamą, jis jaučiasi saugesnis, artimesnis mamai, patiria mažiau streso, mažiau verkia, auga sveikesnis ir laimingesnis. Nešiojimas taip pat naudingas ir tėvams, jie greičiau pajunta ir supranta kūdikio poreikius.

Mamyčių su kūdikiais žygis pajūryje

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder