Nepadorus taksi vairuotojas save palygino su šunimi

Nepadorus taksi vairuotojas save palygino su šunimi

Ketvirtadienį "Facebook" vienoje grupėje paskelbta nuotrauka, kurioje užfiksuotas taksi vairuotojo poelgis verčia griebtis už galvos - pakelėje sustojęs vyras visiškai nesigėdydamas galimai atlieka gamtinius reikalus. "Jei šunys gali, tai kodėl aš negaliu", - jį sudrausminusiam vyrui esą atsakė taksistas.

Galimai besišlapinantį vairuotoją užfiksavo akylas klaipėdietis, nusprendęs vairuotoją sudrausminti ne tik žodžiu, tačiau ir viešai internete. Jame paskelbtoje nuotraukoje matomas ir taksi įmonės pavadinimas, telefono numeris.

"Čia geriausia! Vidury miesto. Galima pagalvoti, kad nėra nei degalinių, nei prekybos centrų su tualetais", - įraše socialiniame tinkle teigė fotografiją paskelbęs vyras.

"Vakarų ekspresui" jis sakė, kad incidentas įvyko Šermukšnių gatvėje. Galimai besišlapinančio taksisto jis paklausė, ar šis negalėtų pasirinkti kitos vietos. "Atsakymas: jei šunys gali, tai kodėl aš negaliu", - pokalbio detales prisiminė jis.

Taksi įmonės, kurios automobilis užfiksuotas nuotraukoje, vadovas Michail Zbarazskij dėstė, kad apie šią situaciją jam jau yra žinoma.

"Baisu. Mes negalime už kiekvieną žmogų atsakyti, bet kad iki tokio lygio..." - sunkiai žodžius rinko įmonės vadovas.

Jis pripažino, kad tokią situaciją iš dalies galėjo lemti ir tai, kad gal tam tikrose miesto vietose trūksta viešųjų tualetų.

Vis dėlto Miesto tvarkymo skyriaus vyr. specialistė Laima Jūrevičienė "Vakarų ekspresui" paaiškino, kad žiemos sezono metu Klaipėdoje veikia 65 tualetai. "Iš jų 61 biotualetas, 4 stacionarius (konteineriniai) tualetai", - atsakyme rašė ji.

Tad vargu ar taksi vairuotojai gali skųstis, kad mieste trūksta tualetų.

"Aš negaliu komentuoti dėl ko tai įvyko. Beje, žmogus, užfiksavęs tą įvykį, mums skambino", - pasakojo taksi įmonės vadovas M. Zbarazskij.

M. Zbarazskij pasakojo, kad vairuotojas už tokį nepadorų elgesį buvo įspėtas, tiesa, kartu jis atkreipė dėmesį, kad galimai šlapinęsis vairuotojas padarė ir viešosios tvarkos pažeidimą, tad jei informacija pasklis plačiai, jis gali sulaukti ir policijos dėmesio.

Paklaustas, ką pataria vairuotojams, kad šiems netektų gamtinių reikalų atlikti pakelėse, įmonės vadovas aiškino: "Aš pirmą kartą susiduriu su tokia situacija. Mes anksčiau tokių problemų nesame turėję. Manau, kad čia kiekvieno žmogaus sprendimas, ką jis daro."

Apie šią situaciją išgirdęs Taksi paslaugų teikėjų asociacijos vadovas Ričardas Kriukovas taip pat stebėjosi vairuotojo elgesiu.

"Jei žmogus dirba taksi vairuotoju, jis turi pažinoti savo miestą ir įsivaizduoti, kur, pavyzdžiui, galima nusipirkti kavos, kur galima nueiti į tualetą", - dėstė jis.

Jis akcentavo, kad vairuotojai dažnai sudaro sutartis su taksi paslaugas teikiančiomis įmonėmis, turi verslo pažymas, tad jų tiesiogiai atleisti už kokius nors pažeidimus paprastai neišeina. "Jis pats sau direktorius - save priima ir atleidžia", - sakė jis.

Kita vertus, taksi įmonė sutartį su vairuotoju gali nutraukti.

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis aiškino, kad už tokį viešosios tvarkos pažeidimą, kuris nutiko Šermukšnių gatvėje, gali bausti tik policijos pareigūnai, būtent jiems apie tai ir reikėtų pranešti.

Tačiau Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė patikino, kad apie šį incidentą pareigūnams pranešta nebuvo.

Tiesa, Savivaldybės Administracinių nusižengimų tyrimo poskyrio vyriausioji specialistė Kristina Burbienė pasakojo, kad apie taksi vairuotojų daromus pažeidimus skyrius pranešimų gauna neretai.

"Apie taksistų daromus pažeidimus mums praneša ne tik miestiečiai, tačiau ir "Klaipėdos keleivinio transporto" kontrolieriai", - kalbėjo ji.

K. Burbienė pasakojo, kad tarp dažniausiai užfiksuojamų taksi vairuotojų pažeidimų patenka rūkymas. Vairuotojai taip pat nepateikia galiojančio taksometro patikros sertifikato, vairuotojo pažymėjimo. Į tikrintojų akiratį patenka ir pavežimo paslaugas teikiantys asmenys - šie apie savo veiklą nepraneša Savivaldybei.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder