Nori dažniau vežti nemokamai

Nori dažniau vežti nemokamai

Klaipėdos viešasis transportas siūlo šiais metais nemokamai vežti miestiečius ir svečius net per aštuonias valstybines šventes ir renginius. Už šią paslaugą transportininkams numatoma kompensacija iki 227,8 tūkst. Eur iš miesto biudžeto lėšų, surinktų iš automobilių statymo rinkliavos.

Trečiadienį posėdžiavę Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pasiūlė sąrašą trumpinti mažiausiai vienu punktu.

Nemokamai vežti klaipėdiečius siūloma Klaipėdos šviesų festivalio metu, kuris sutampa ir su Lietuvos valstybės atkūrimo diena (vasario 15-16 dienomis), Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną (kovo 11 d.), Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną (liepos 6 d.), per Jūros šventę (liepos 26-28 d.) ir rugsėjo 20 d. minimą Dieną be automobilio. Taip pat prašoma nemokamo transporto Lietuvos vaikų ir jaunimo dainų šventės "Mes Lietuvos vaikai" (birželio 14-16 d.) bei Tarptautinio nematerialiojo paveldo festivalio "Lauksnos" (liepos 11-14 d.) dalyviams.

Tarybos sprendimo projekte teigiama, kad nemokamas viešasis transportas paskatintų miestiečius aktyviau dalyvauti išvardintuose renginiuose, sumažintų automobilių spūstis švenčių ir renginių metu.

Tokie projekto tikslai sukėlė politikų šypsenas. "Tikrai mieste būna labai didelės transporto spūstys Kovo 11-ąją, Vasario 16 d., o ypač per festivalį "Lauksnos". Kas tai per festivalis? - ironizavo komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius. - Manau, kad švenčių ir renginių sąrašą reikia šiek tiek apriboti. Praėjusiais metais tikrai buvo probleminė situacija per Jūros šventę, nemokamas viešasis transportas, minint dieną be automobilio - politinis sprendimas. Palaikau idėją, kad vaikų dainų ir šokių šventės dalyviai miesto viešuoju transportų važiuotų nemokamai. O jeigu biudžetas perteklinis, tikrai rasime kur pinigų trūksta labiau", - savo nuomonę dėstė R. Taraškevičius.

"Esame turtinga šalis. Kažin kiek Londone nemokamai veža?", - replikavo Vygantas Vareikis ir pasiūlė iš pateikto sąrašo išbraukti liepos 6 d. "Mindaugo - Lietuvos karaliaus karūnavimo diena ir taip jau dirbtinė šventė. Siūlau ją išbraukti."

Finansų ir ekonomikos komitetas šį siūlymą pridėjo prie projekto, o galutinį sprendimą priims Taryba.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder