Nuo pirmadienio reikės mokėti už stovėjimą prie jūros

Nuo pirmadienio reikės mokėti už stovėjimą prie jūros

Prasidedant šiltajam metų sezonui uostamiesčio transportininkai vėl pradės rinkti pinigus už automobilių statymą prie jūros esančiose stovėjimo aikštelėse. Nuo gegužės 1-osios už automobilio palikimą reikės mokėti ir Karklėje.

Į paplūdimius sugrįžta jau įprasta tvarka: Melnragėje ir Giruliuose, kurie priskirti žaliajai zonai, nuo 10 iki 20 val. už stovėjimo valandą reikės susimokėti 30 centų, o Smiltynėje, kuri patenka į raudonąją zoną, nuo 8 iki 22 val. - 90 centų. Į pastarąją zoną patenka ir aikštelės prie Šiaurinio bei Pietinio ragų.

Šiais metais įvedama naujovė - mokėti teks automobilį norint palikti Karklėje. Klaipėdos rajono tarybos sprendimu nuo 8 iki 20 val. mokestis valandai bus 30 centų.

"Šis sprendimas priimtas po Karklės gyventojų, vargstančių dėl poilsiautojų, kurie čia statydavo savo automobilius, ilgamečių prašymų. Rinkliavą administruoja Savivaldybės skelbtame konkurse nugalėjusi VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas", - skelbia transportininkai.

Visgi čia dar nepasitiks klaipėdiečiams įprasti parkomatai, tad iki kol transportininkai suderins procedūras ir iki vasaros juos įrengs, teks mokėti siunčiant specialią SMS žinutę arba naudojantis mobiliąja programėle "mParking" (nemaišyti su tik Vilniuje veikiančia "m.Parking").

"Klaipėdos keleivinis transportas" šiltuoju metu tradiciškai žada "padauginti" jūros link vežančių autobusų reisų, jie taip pat kursuos ilgiau.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder