Piktina liepų genėjimas

Piktina liepų genėjimas

Prieš kelias dienas Baltijos prospekte prasidėjęs medžių genėjimas netrukus įgaus pagreitį: žadama aptvarkyti visame mieste esančius medžius. Visgi ne visiems šie darbai patinka.

Vienas tokių - Baltijos pr. 117 namo gyventojas Valdas. Į redakciją paskambinęs vyras pasakojo, jog jis ir keli kaimynai pasipiktino tokiu medžių genėjimu - darbininkai savo pjūklus buvo pritvirtinę ant kotų, tad pasistiebę nurėžė šakas, kurios buvo 5 metrų aukštyje ir aukščiau.

"Genėja nuo Registrų centro iki pat Taikos prospekto. Namai yra maždaug 30 metrų nuo Baltijos prospekto, todėl medžiai šiek tiek apsaugodavo nuo taršos ir triukšmo. Dabar visų krovininių mašinų, važiuojančių į krovinių terminalą, skleidžiami teršalai eis mums į namus", - piktinosi gyventojas.

Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vyr. specialistė Jolanta Rimkienė neneigė, kad į Baltijos prospektą išties buvo pasiųsti medžių genėtojai. Esą tai buvo būtina daryti.

"Liepų šakos buvo pasvirusios, sulinkusios. Darbininkai jas pjauna ir aukščiau, jei mato, kad jos nesaugiai nulinkusios", - sakė specialistė ir pažymėjo, jog šie darbai atliekami ne tik dėl estetinių sumetimų, bet ir dėl pačių gatve ar šaligatviais keliaujančių žmonių saugumo.

J. Rimkienė suabejojo, ar darbininkų pašalintos šakos gyventojus galėjo saugoti nuo iš gatvės sklindančios taršos. Norint nuo jos apsisaugoti esą vertėtų pasvarstyti apie triukšmą ir kvapus sulaikančią sienelę.

Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė "Vakarų ekspresui" patvirtino, kad Baltijos prospekte ir kitur vykstantys genėjimo darbai tik pradžia - medžiams dar nesužaliavus stengiamasi sutvarkyti kuo daugiau miesto žaliojo rūbo, tad darbininkai su pjūklais mosikuos daugelyje miesto viešųjų vietų, parkuose ir pan.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder