Ruošiasi pristatyti "Memelio miesto" strategiją visuomenei

Ruošiasi pristatyti "Memelio miesto" strategiją visuomenei

Apie "Memelio miesto" atgaivinimą galvojanti teritorijos savininkė "Stemma Group" ruošiasi visuomenę supažindinti su detaliojo plano sprendiniais. Jeigu viskas klostysis sklandžiai, teritorijos vystymas galėtų prasidėti dar šiais metais.

Antradienį su Klaipėdos savivaldybės vadovais susitikęs "Stemma Management" direktorius Nerijus Tilindis teigė, kad iš miesto valdžios esminių pastabų nesulaukta - detaliajame plane liko teisingai sudėti kablelius, parinkti tinkamą rašalo spalvą ir suteikti galimybę su juo susipažinti visuomenei.

"Su Savivaldybe apsikeitėme nuomonėmis, ar viskas gerai. Esminių pastabų dėl taisymo nebuvo. Galbūt buvo ne toks žymėjimas. Per savaitę smulkias detales pataisysime. Jeigu viskas bus tvarkoje, maždaug po savaitės bus pradėtas viešinimas - tiek Savivaldybės, tiek mūsų tinklalapyje, tiek susitikime su visuomene", - "Vakarų ekspresui" sakė N. Tilindis.

Jis pridėjo, kad patvirtinus uosto bendrąjį planą kai kurie sprendiniai jau yra privalomi. Visuomenė pastaboms ir siūlymams teikti turės mėnesį laiko.

"Po procedūrų bus argumentuoti atsakymai. Visi pasiūlymai bus registruojami", - patikino "Stemma Management" direktorius N. Tilindis.

Pavasarį sukaks dveji metai nuo akimirkos, kai "Stemma Group" oficialiai pasirašė sutartį dėl "Memelio miesto" akcijų įsigijimo.

Tikimasi, kad galutinai parengus ir suderinus detalųjį planą prasidės "Memelio miesto" atgaivinimas. N. Tilindis praėjusių metų vasarą "Vakarų ekspresui" sakė, kad teritorijai prikelti gali prireikti apie 100 milijonų eurų investicijų.

Teigiama, kad "Memelio miestas" Klaipėdoje galėtų tapti turistų traukos centro dalimi. Teritorijos savininkai kvietėsi architektus iš Norvegijos, Danijos, Olandijos.

Planuojama, kad teritorijos vystymas prasidėtų nuo Dangės pakrantės - pirmasis turėtų atsirasti administracinis pastatas prie Pilies tilto. Jis būtų skirtas aukštųjų technologijų įmonėms, kurios galėtų atvykti į Klaipėdą ir įsikurti. Šiaurinio rago link turėtų atsirasti ir gyvenamųjų namų kvartalas su komercinėmis patalpomis.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder