SAM atsisako atskleisti apie problemas Klaipėdos ligoninėje pranešusio mediko tapatybę

SAM atsisako atskleisti apie problemas Klaipėdos ligoninėje pranešusio mediko tapatybę

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) atsisako teisėsaugai atskleisti apie problemas Klaipėdos ligoninėje pranešusio mediko tapatybę ir siūlo kreiptis į žiniasklaidą, teigiama ministerijos rašte, trečiadienį perduotame Klaipėdos apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

„Mes pateikėm visą informaciją, kurią galime pateikti, neatskleisdami duomenų. Mes šito anoniminio skundo neperdavėme teisėsaugai“, – BNS sakė sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė.

Kaip teigiama ministerijos rašte policijai, prašoma suteikti informacija yra „perteklinė ir jos išviešinimas turėtų didesnę žalą saugomiems visuomeniniams interesams“.

Siekiant gauti teisėsaugą dominančią informaciją, SAM jiems siūlo kreiptis į žiniasklaidą – naujienų portalus 15min.lt ir lrt.lt.

„Atsižvelgiant į tai, kad tai yra žiniasklaidos priemonės, kurios pirmos gavo skundo tekstą, siūlome kreiptis tiesiogiai į nurodytus portalus dėl prašomos informacijos“, – rašoma policijai perduotame pranešime.

Pernykščiame anoniminiame skunde teigiama, kad Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis kelia darbuotojams baimę bei nepakeliamą įtampą. Taip pat skundžiama ligoninės vyriausioji slaugos administratorė, jog ji vykdo psichologinį smurtą, rašė naujienų portalas lrt.lt.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sausio pabaigoje pranešė, kad mėnesio pradžioje gavo Klaipėdos policijos raštą su prašymu pateikti detalią informaciją apie anoniminį pranešimą dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovo V. Janušonio elgesio – siuntimo laiką, elektroninį paštą, IP adresus.

Pasak jo, taip teisėsauga kėsinasi į anoniminių pranešėjų tapatybę, kurie informuoja apie problemas gydymo įstaigose.

Generalinės prokuratūros teigimu, kreipimasis su prašymu pateikti duomenis buvo „teisėtas ir pagrįstas“, pradėjus tyrimą dėl galimo anoniminiame pranešime apskųsto ligoninės vadovo V. Janušonio šmeižto.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder