Sveiko miesto idėjoms - piniginiai prizai

Sveiko miesto idėjoms - piniginiai prizai

Šią savaitę Klaipėdoje finišavo atviras architektūrinės-urbanistinės idėjos konkursas sveiko miesto koncepcijai. Prizinį fondą pasidalino trijų darbų autoriai.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad architektai buvo kviesti teikti Klaipėdos, kaip sveiko miesto, urbanistinės plėtros, visuomeninių, daugiabučių, komercinių ir panašių objektų, individualių gyvenamųjų namų koncepcijas ir projektus.

Savo darbus pateikė Erdvilas Samuolis, projektavimo firma "Pilis" (Ramunė Staševičiūtė, Monika Knipienė, Gerda Antanaitytė, Dina Timonina, Rusnė Šilerytė, Vaida Petkutė-Jatkauskienė) ir Šarūnė Gentvilienė.

Vilnietis E. Samuolis savo idėjoje teigė Klaipėdą matantis kaip bendraujantį ir žaidžiantį miestą. Jo projekte siūlyta pastatus renovuoti remiantis kvartaliniu principu, pietinius mikrorajonus su senamiesčiu ir Danės upės krantine sujungti žaliąja jungtimi.

"Pilis" pristatė Klaipėdos "Kultūros fabriko" kaip erdvės, skatinančios dalintis, bendrauti ir kurti, projektą. Š. Gentvilienės pateikta idėja siūlė Tiltų gatvę padaryti tiltu pėstiesiems.

Šią savaitę vykusiame vertinimo komisijos posėdyje buvo aptarti ir įvertinti šie trys darbai. Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos atsakingasis sekretorius Darius Raišutis paaiškino, kad kiekvienas pateiktas darbas atitiko vieną iš trijų konkurso kategorijų, tad viena geriausia idėja nebuvo renkama - buvo per mažai dalyvių.

"Kultūros fabriko" idėja jau įgyvendinta, o kitos, pasak D. Raišučio, taip pat gali tapti realybe, tik tam reikia politinės iniciatyvos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder