Sveikuoliai metus sutiko Baltijos bangose

Sveikuoliai metus sutiko Baltijos bangose

Lietuvos sveikuoliai sausio 1-ąją tradiciškai nėrė į vandenį - taip paminėta "ruonių" diena. Pajūryje entuziastai į šaltas Baltijos bangas šoko Klaipėdoje ir Palangoje.

Ledinių maudynių aistruoliai kiekvienų metų pirmąją dieną rengia simbolinį susitikimą vandenyje. Sutartu laiku sveikuoliai neria į eketę ar neužšalusį vandens telkinį - upę, ežerą, jūrą.

Vidurdienį Baltijos jūroje maudynės buvo numatytos Palangoje prie tilto į jūrą, Klaipėdoje - Antrosios Melnragės paplūdimyje prie gelbėjimo stoties.

Po mankštos apšilę ir nerti į jūrą pasirengę sveikuoliai skandavo "Karšta, karšta", o į vandenį žengė susikibę rankomis.

Sveikuolių akcija pakėlė nuotaiką ne tik patiems "ruoniams", bet ir prie jūros pasivaikščioti atvykusiems žmonėms, besigūžusiems nuo šalto vėjo.

"Mums, sveikuoliams, tai yra šventė, kai visi galime susitikti vandenyje tą pačią dieną, sutartu laiku ir patvirtinti sau, savo artimiesiems ir draugams, kad sveikas gyvenimo būdas pašalina nepagrįstas baimes gamtai, padidina kūno galimybes ilgiau išlikti jaunu, energingu ir sveiku, o sielą nuteikia prasmingam buvimui šioje žemėje", - prieš renginį viešai skelbė Lietuvos sveikuolių sąjungos atstovai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder