Terlionės savivaldybės malonės nesulauks

Terlionės savivaldybės malonės nesulauks

Klaipėdos savivaldybės požiūris į terliones ant pastatų sienų nesikeičia. Valdininkai nelegalių gatvės "meno" apraiškų bando atsikratyti ir kalbėdamiesi su pastatų savininkais, ir skirdami baudas tiems, kurie nerodo noro tvarkytis.

Praėjusiais metais karą sienų tepliotojams paskelbę uostamiesčio valdininkai džiūgauja - dažais apipieštų sienų mieste mažėja.

Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė teigė, kad kartą per savaitę specialistai vykdo apžiūras, pastebėję nelegalius piešinius, pastatų savininkus ar administratorius kviečiasi pokalbio. Šie informuojami apie galiojančią tvarką ir suderinamas laikas, per kurį piešiniai bus nuvalyti. Pasak K. Vintilaitės, dažniausiai susitvarkyti duodamas vienas mėnuo.

Klaipėdoje nelegaliai piešiniais buvo "papuoštos" ir įvairių juridinių asmenų, ir daugiabučių gyvenamųjų namų sienos. Visiems jiems siūloma terliones nusivalyti patiems - taip galima sutaupyti. Kitais atvejais, pavyzdžiui, daugiabučio gyvenamojo namo administratorius skelbia konkursą valymo ir perdažymo darbams atlikti. Tuomet darbų kaina padalijama visiems namo gyventojams.

"Kartais net nesulaukiame savininkų savivaldybėje, vos gavę kvietimą atvykti jie sienas nusivalo. Bet miestas didelis - pasitaiko, kad nors ir nuvaloma, po kurio laiko ten vėl kas nors atsiranda. Bet jau nebe tokio masto, greičiau - smulkių chuliganėlių paterliojimai", - kalbėjo K. Vintilaitė.

Vis dėlto atsiranda ir nepaklūstančių reikalavimams - Viešosios tvarkos skyrius dėl apipieštų sienų jau surašė apie 60 protokolų bei skyrė baudas.

Pagal pernai Tarybos patvirtintas naujas Statinių priežiūros taisykles piešinių nenuvaliusiems arba policijai apie tai nepranešusiems namų savininkams arba administratoriams gresia baudos net iki 2 tūkst. litų.

Šiuo metu nemažas grafitis "puikuojasi" visai greta senamiesčio - ant Galinio Pylimo gatvėje esančio pastato, kuriame veikia UAB "Naujakiemio" vaistinė, sienos.

Vaistinės direktorius Šarūnas Motiejus Bulauka teigė, kad bendrovė, išsinuomojusi pastatą, jį remontavo, uždažė ir ten anksčiau buvusį piešinį.

"Derinsimės su Psichikos sveikatos centru, nes ten yra jiems priklausančių pastatų kompleksas. Anksčiau buvo mažesnis piešinys, jį uždažėme, o dabar jau atsirado didelis. Reiks ir šį uždažyti, bet dar neskaičiavome, kiek tai gali kainuoti", - kalbėjo Š. M. Bulauka.

Pasak jo, tikėtina, kad prie gatvės esantis pastatas piešėjus vilioja tuo, kad aplink auga nemažai medžių bei krūmų, tad už jų užlindę sienų tepliotojai mažiau krenta praeiviams į akis.

K. Vintilaitė taip pat tvirtino, kad šie grafičiai yra nauji.

"Akivaizdu, kad tai nauja ir labai įžūli terlionė. Švelniai tariant, terliai ėmėsi jau išvalytos teritorijos. Tai, kad pastatų fasadai šioje miesto gatvės atkarpoje jau nuvalyti, įrodo ne tik priešais stovinčio devynaukščio daugiabučio namo sienos, bet ir kiti šios gatvės atkarpos pastatai. Labai gaila, kad miesto kenkėjai - ir be galvos, ir be širdies, bet tikiuosi, kad viskas turi pabaigą, priešingu atveju nedirbtumėme", - apgailestavo Viešosios tvarkos skyriaus vedėja.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder