Lietuvą pasiekė Klaipėdos savivaldybės užsakyta medicininių apsaugos priemonių siunta

Lietuvą pasiekė Klaipėdos savivaldybės užsakyta medicininių apsaugos priemonių siunta

Lietuvą pasiekė pirmoji Klaipėdos miesto savivaldybės užsakyta apsaugos priemonių siunta - 30 tūkstančių vienetų respiratorių, kurie bus padalinti miesto gydymo įstaigoms.

Prieš porą savaičių užsakytos apsaugos priemonės lėktuvu iš Kinijos jau yra atgabentos į Vilnių. Atlikus muitinės procedūras bus organizuojamas jų parvežimas į Klaipėdą. Tikimasi, kad respiratoriai į uostamiestį bus pargabenti dar šią savaitę. Sandėliuoti jų nenumatyta, priemonės nedelsiant bus išdalintos tiems, kam jų reikia labiausiai.

Klaipėdos miesto savivaldybė deda visas pastangas, kad medikams nepritrūktų apsaugos priemonių. Nelaukdama, kol bus skirtas papildymas iš Valstybės rezervo, savivaldybė pati ėmėsi aktyviai ieškoti, iš kur įsigyti apsaugos priemonių, kurioms suplanuota skirti 200 tūkst. eurų. Kitą užsakymo dalį – dar 30 tūkst. respiratorių Klaipėdos savivaldybė tikisi  gauti per artimiausias dvi savaites.

Kaip ne kartą minėta, šiuo metu didžiausia problema yra ne lėšos, o pačių priemonių pasiūlos nebuvimas. Dėl šios priežasties rinkoje sunku rasti aukščiausios kokybės FFP3 respiratorių. Klaipėdos savivaldybės nupirktos apsaugos priemonės – FFP2 respiratoriai su vožtuvais.

„Tikimės, kad šiuo metu, kai taip trūksta apsaugos priemonių, respiratoriai bus reikšminga pagalba, padėsianti apsisaugoti klaipėdiečiams nuo koronaviruso infekcijos“, - sakė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Klaipėdos miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų Operacijų centras iš anksto numatė, kaip bus paskirstytos lauktos apsaugos priemonės. Didžiąją siuntos dalį numatyta skirti didžiausiems infekcijos židiniams, kur nukreipiami infekuoti pacientai arba galimai COVID-19 užsikrėtę asmenys – Klaipėdos universitetinei ligoninei,  greitosios medicinos pagalbos stoties medikams, taip pat medikams, dirbantiems savivaldybės įsteigtame mobiliajame patikros punkte. Respiratorių bus skirta ir kitoms savivaldybei pavaldžioms įstaigoms - Vaikų ligoninei, pirminės sveikatos priežiūros centrams, Socialinės paramos centrui, Vaiko ir šeimos gerovės centrui, senelių globos namams, slaugos ligoninei, Kūdikių namams. Dalis jų bus skirta netrukus Klaipėdoje pradėsiančiai veikti Karščiavimo klinikai. Taip pat respiratoriais bus aprūpinti savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai.

Savivaldybė nuolat akcentuoja būtinybę skubiai pildyti medikams skirtų medicininių apsaugos priemonių atsargas – didėjant pacientų skaičiui jų poreikis vis auga. Būtent todėl Klaipėdos savivaldybė inicijavo naują medicininių apsaugos priemonių užsakymą - perkama po 50 tūkst. vienkartinių kaukių ir pirštinių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder