Į Lietuvą grįžo ir kariūnas Darius Šaduikis

Į Lietuvą grįžo ir kariūnas Darius Šaduikis

Sekmadienį į Lietuvą iš užsienio grįžo ir antrasis dingusiu laikytas Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnas - Darius Šaduikis, pranešė Krašto apsaugos ministerija. Karo policija šiuo metu jį apklausia.

Šeštadienį atsirado dingusiu laikytas kariūnas Antanas Gasparavičius. Jis po karo policijos apklausos buvo nuvežtas į Lietuvos karo akademiją, iš ten jį išleido namo iki pirmadienio ryto.

Abu kariūnai perduoda šiuo metu nenorintys komentuoti žiniasklaidai.

D. Šaduikis ir A. Gasparavičius buvo laikomi dingusiais, kai po ilgojo Vėlinių savaitgalio negrįžo į Lietuvos karo akademiją.

Karo policijos tyrėjas kapitonas Arnoldas Ruginis sako, apie kariūnų dingimo priežastis ir aplinkybes bus galima kalbėti pabaigus kariūno D. Šaduikio ir kitų proceso dalyvių apklausas.

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė kuria darbo grupę, kuri turės pakartotinai įvertinti situaciją Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje. Darbo grupei vadovaus brigados generolas Almantas Leika. Darbo grupėje sutiko dirbti kunigas Ričardas Doveika, taip pat dirbs kariūnų atstovai bei kiti krašto apsaugos sistemos nariai, teigiama Krašto apsaugos ministerijos pranešime.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder