Ministras: dviratininką sužalojusiam pareigūnui gali grėsti ne tik atleidimas iš darbo

Ministras: dviratininką sužalojusiam pareigūnui gali grėsti ne tik atleidimas iš darbo

Sekmadienio pavakarę penkiolikmetį dviratininką sunkiai sužalojusiam Šakių rajono Patrulių būrio vadui dėl pasišalinimo iš įvykio vietos gali grėsti ne tik atleidimas iš darbo, teigia vidaus reikalų ministras Artūras Melianas.

"Labai liūdnas vakar vakare buvo įvykis. (...) Vaikas, deja, ligoninėje, komos būsenoje. Be jokios abejonės, imsimės pačių griežčiausių priemonių, jei pasitvirtins visi įtarimai - kitaip ir būti negali", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė ministras.

Paklaustas, ar griežčiausia priemone reikėtų laikyti atleidimą iš darbo, ministras atsakė, kad gali būti ir kitų bausmių.

"Manau, kad ir daugiau, nes blogiausias dalykas yra tai, kad pareigūnas, nors tai buvo ne darbo metu, pasišalino iš įvykio vietos", - sakė jis.

A. Meliano teigimu, kol kas neaišku, ar minėtasis pareigūnas buvo neblaivus.

"Kai bus atliktas tyrimas, tai visos, galbūt ir sunkinančios, aplinkybės (girtumas - ELTA) bus įvertintos ir tokiems žmonėms policijoje tikrai ne vieta. Tenka labai apgailestauti, kad jų pasitaiko. (...) Reikia didinti policininkų motyvaciją, socialines garantijas ir atlyginimus, kad atranka būtų griežtesnė ir žmonės patektų ten tik patys geriausi", - teigė vidaus reikalų ministras.

ELTA primena, kad policijos pareigūnai jau sulaikė ir dviem paroms į areštinę uždarė 15-etį dviratininką sužalojusį ir iš įvykio vietos pasišalinusį įtariamąjį - Šakių rajono policijos komisariato Patrulių būrio vadą.

Policijos departamentas pranešė, kad atlikus pirminius ikiteisminio tyrimo veiksmus bus sprendžiamas klausimas dėl įtariamojo suėmimo.

Siekiant objektyvumo ikiteisminį tyrimą iš Šakių rajono policijos komisariato perėmė Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, tyrimą kuruoja Kauno apygardos prokuratūra.

Policijos duomenimis, nelaimė įvyko sekmadienio pavakarę kelio Kaunas-Zapyškis-Šakiai 56 km, Valiulių kaimo ribose. Nukentėjęs penkiolikmetis dėl sunkių sužalojimų buvo paguldytas į Kauno klinikas.

Dviratininką sužalojęs asmuo nenustatytos markės automobiliu pasišalino. Nors iš pradžių dėl įvykio prisiimti atsakomybę ir kaltę bandė kitas asmuo, policijos pareigūnams pavyko nustatyti, kad eismo įvykyje dalyvavo ir dviratininką galimai sužalojo ne tarnybos metu neuniformuotas Šakių rajono policijos komisariato Patrulių būrio vadas V. D. Nustatyta, kad eismo įvykyje dalyvavęs automobilis priklauso jo dukrai.

Į Šakius dėl įvykio išvyko policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla. Jeigu pasitvirtins, kad eismo įvykio kaltininkas - pareigūnas, jis bus atleistas iš tarnybos, jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder