Nuo pasieniečių sprukusio girto vairuotojo automobilį sustabdė šlaitas

Nuo pasieniečių sprukusio girto vairuotojo automobilį sustabdė šlaitas

Nuo pasieniečių bėgęs girtas vairuotojas nesuvaldė automobilio ir nulėkė nuo kelio. Šalčininkų rajono gyventojui už padarytus pažeidimus gresia daugybė baudų.

Pirmadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnų ekipažas kelyje Eišiškės-Šalčininkai, ties posūkiu į Karalinos kaimą, patikrinti stabdė Šalčininkų link važiavusį automobilį BMW 525.

Pasienio su Baltarusija ruože VSAT pareigūnai automobilio vairuotojui sustoti nurodė krivūle bei įjungtais tarnybinio automobilio švyturėliais. Vairuotojas nurodymą ignoravo, padidino greitį ir nurūko Šalčininkų link. Bėglį VSAT pareigūnai ėmė persekioti tarnybiniu visureigiu.

Nuo pasieniečių sprukęs vairuotojas ties Tartoko kaimu nesustodamas dideliu greičiu pralėkė geležinkelio pervažą ir nepaisė kelio ženklo "Stop". Kitoje sankryžoje, kurią kerta pagrindinis iš Lydos vedantis kelias, BMW 525 vairuotojas darsyk ignoravo ženklo "Stop" reikalavimus. Važiuodamas šalutiniu keliu jis kirto sankryžą labai dideliu greičiu.

Maždaug 100 kilometrų per valandą greičiu BMW 525 vairuotojas netrukus įskriejo į Šalčininkų miestą. Pasieniečiams jam lipant ant kulnų miesto pakraštyje bėglys nesuvaldė savo mašinos ir nulėkė nuo kelio. BMW 525 įsirėmė į maždaug 3 metrų šlaitą. Eismo įvykio metu buvo prakirstas mašinos karteris, į šipulius išlakstė BMW 525 bamperis.

Iš viso gaudynės truko 4 kilometrus. Iš automobilio iššokusį ir sprukti mėginusį vairuotoją pasieniečiai už poros šimtų metrų prisivijo ir pargriovę ant žemės surakino antrankiais. Nuo bėglio tvoskė alkoholiu.

Sulaikytasis neturėjo jokių asmens dokumentų. Išsiaiškinta, kad jis yra 25 metų Šalčininkų rajono gyventojas. Bėgliui nustatytas vidutinis girtumas.

Policijos pareigūnai jį baus už kelio ženklų reikalavimų nesilaikymą bei transporto priemonės vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, o pasieniečiai - už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą bei atsisakymą sustabdyti transporto priemonę.

Įteikę šaukimą atvykti į VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardą administracinės bylos nagrinėjimui po apklausos sulaikytąjį ir jo automobilį pasieniečiai perdavė policijos pareigūnams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder